Cum va fi iarna în România VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Joi vine iarna. Doar din punct de vedere calendaristic însă. Decembrie începe cu temperaturi blânde, iar spre sfârşitul anului vom avea parte însă şi de zile geroase şi de ninsori abundente. VEZI PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE TREI LUNI

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 09:46
Cum va fi iarna în România VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

În luna decembrie 2011, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul și vestul țării, unde local valorile termice vor fi peste mediile multianuale. Cantitățile lunare de precipitații vor fi normale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local, în sudul țării sunt posibile valori sub mediile multianuale.

În luna ianuarie 2012, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de valorile normale la scara întregii țări. Cantitățile medii lunare de precipitații vor fi apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor sudice și sud-vestice unde, local, acestea se pot situa sub mediile multianuale lunare.

În luna februarie 2012, temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare la scară întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi normale în cea mai mare parte a zonelor, iar local, în sud-vestul și vestul țării, acestea pot fi sub mediile multianuale lunare.

ANM precizeză faptul că, aceste informații nu exclud posibilitatea apariției unor situații cu valori extreme de temperaturi sau cantități mai mari de precipitații pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Prognoza meteorologică sezonieră se elaborează cu anticipație de 1-6 luni având un caracter orientativ și grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimări sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) și mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.