Cum va fi înmormântat ÎPS Pimen. Mesajul transmis de BOR după moartea arhiepiscopului

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. El era în stare gravă, fiind infectat acum o lună cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 08:10
Cum va fi înmormântat ÎPS Pimen. Mesajul transmis de BOR după moartea arhiepiscopului

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunţat că Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei din Suceava, în sicriu sigilat, conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid.

„Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Citeşte şi: ÎPS Pimen a murit după o lună de luptă cu coronavirusul 

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberaţie aparte: ‘Pentru asta am devenit preot. Să învăţ a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El’.

Conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, va decide data şi detaliile înmormântării. Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava.

În actuala situaţie, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Damaschin Dorneanul”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

ÎPS Pimen a vorbit despre dorinţele lui de după moarte într-un interviu acordar pentru Monitorul de Suceava, anul trecut. El îşi dorea să fie înmormântat în Bucovina, pentru că aici, spunea Sfinția Sa, a trăit cei mai frumoşi ani din viaţă.

Citeşte şi: 


loading...