Cum va fi marcată Ziua Naţională a României la Bucureşti. Unde poţi merge de 1 decembrie

Ceremonii militare, expoziţii, concerte şi spectacole de teatru, dar şi târguri se numără între evenimentele programate pentru perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, în Bucureşti, pentru a marca Ziua Naţională a României şi Centenarul. 

RomaniaTV.net
29 nov. 2018, 07:53
Cum va fi marcată Ziua Naţională a României la Bucureşti. Unde poţi merge de 1 decembrie

Târgul „Poveste de Crăciun” al Operei Comice pentru Copii va fi deschis joi şi va putea fi vizitat până pe 15 ianuarie 2019.

La Muzeul Naţional de Istorie a României, de la ora 16.00, va fi deschisă expoziţia „Semper Uniti. Centenarul Desăvârşirii Unităţii Naţionale”, dedicată celebrării Centenarului, în prezenţa unor înalţi oficiali români şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic. Expoziţia va fi deschisă publicului, începând de vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României, şi va putea fi vizitată săptămânal, de miercuri până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, la Ateneul Român, va avea loc Gala „100 pentru Centenar”, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, sub înaltul patronaj al prim-ministrului Viorica Dăncilă. Va fi lansată „Enciclopedia Românilor de Pretutindeni”.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va fi deschis în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, cu program normal, iar aici va putea fi vizitată expoziţia-concept „Eroi de Război – 100 de portrete”, deschisă până pe 30 ianuarie 2019.

Pianistul Daniel Ciobanu şi dirijorul Christian Badea vor susţine vineri, de la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, un concert dedicat Centenarului Marii Uniri, cu lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal.

În aceeaşi zi, de la aceeaşi oră, Orchestra Naţională Radio va interpreta un program 100% românesc, ales special pentru a marca Centenarul, la Sala Radio, sub bagheta lui Horia Andreescu.

La ora 19.00, va fi aprins iluminatul festiv în Bucureşti şi va fi deschis Târgul de Crăciun în Piaţa Constituţiei, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart.

Târgul de Crăciun din Bucureşti va fi deschis între 30 noiembrie – 26 decembrie 2018, în Piața Constituției, iar intrarea este liberă. Vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe cu decorațiuni și produse de sezon, precum și de o zonă gastronomică unde pot degusta preparate românești autentice.
Nu va lipsi nici Casa magică a lui Moș Crăciun, fiind un loc de poveste unde Moșul și elfii săi așteaptă vizitele celor mici și scrisorile cu dorințe pentru cadourile de Crăciun. Atracțiile includ un carusel pentru copii, un patinoar în aer liber pentru întreaga familie, o iesle și un minunat brad de Crăciun, înalt de 30 de metri.

Ziua Naţională a României va fi marcată, la Bucureşti, prin parada militară care va începe la ora 10.00 şi va avea ca punct central Piaţa Arcul de Triumf. Vor participa aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, precum şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere.

Acsinte.100”, expoziţia itinerantă cu fotografii de la începutul secolului 20 din colecţia personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă sâmbătă, la Casa Dacia din Bucureşti, de la ora 18:00.

Grupul american Pink Martini va susţine, la Bucureşti, două concerte, pe 1 şi 2 decembrie, începând cu ora 20.00. Nicoleta Nucă va fi invitata special a show-ului de sâmbătă, iar Loredana, a celui de duminică.

Spectacolul „Eliza visează”, o poveste originală despre emoţii, imaginaţie şi curaj dedicată copiilor cu vârste de peste 5 ani, poate fi vizionat duminică, de la orele 11.00 şi 18.00, la Sala Rapsodia a Teatrului „Ion Creangă” din Bucureşti.