Cum va fi sărbătorită Ziua Națională a României în Iordania. Tricolorul, proiectat timp de trei zile pe castelul Kerak

Ziua Națională a României, care are loc pe 1 Decembrie, va fi sărbătorită și în Iordania. Drapelul țării noastre va fi proiectat timp de trei zile pe castelul Kerak, aflat în regiunea Al-Karak, Regatul Hașemit al Iordaniei.

30 nov. 2022, 10:40

Castelul Kerak reprezintă un important obiectiv turistic, cu o mare însemnătate istorică atât pentru cultura europeană, cât și pentru cultura Orientului Mijlociu.

Tricolorul a fost arborat și la intrarea n Al-Karak, alături de steagurile iordaniene.

Decizia oficialilor din Al-Karak cu ocazia Zilei Naționale a României vine ca o recunoaștere a legăturilor strânse dintre țara noastră și Iordania. E o nouă confirmare a aprecierii venite din partea populației iordaniene pentru România.

Începând din 1970 și până în prezent, un număr de circa 2.000 de iordanieni, originari din Al-Karak, au absolvit studii superioare în cadrul facultăților românești. O parte din ei s-au stabilit în România.

Citește și Restricții de circulație în București pentru ceremoniile de 1 Decembrie. Care sunt zonele de evitat de Ziua Națională

Cu această ocazie, ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, George Cristian Maior, mulțumește autorităților din Al Karak, în special domnului primar Mohammad Ma’aytah și domnului guvernator Dr. Mohammad Al-Fayez, atât pentru sprijinul acordat cât și pentru ospitalitatea cu care a fost primit.

Castelul Kerak a fost construit în secolul al XII-lea și este unul dintre cele mai mari castele din regiunea Levantului. A reprezentat un punct strategic important în controlul rutelor comerciale din Damasc către Egipt și Mecca.

Citește și Val de aer polar în România. Ninsori şi viscol de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Cum va fi vremea la parada de Ziua Naţională a României