Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Unde va fi zăpadă de sărbători

Vremea se schimba radical după urgia adusă în mai multe zone din țară de ciclonul mediteranean. Concret, revin precipitațiile și vor fi zone unde vom avea lapoviță si ninsoare, dar și temperaturi anormale.

20 nov. 2023, 11:36
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Unde va fi zăpadă de sărbători

Meteorologul Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion.

Citește și: Urgia albă a măturat România! Viscolul și vântul puternic au făcut prăpăd în mai multe orașe din țară. Copaci doborâți, localități rămase fără curent electric și zeci de mașini blocate în nămeți

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a spus Florinela Georgescu la Antena 3.

Citește și: Prognoza meteo 20 noiembrie 2023. Temperaturi în creştere până spre mijlocul săptămânii

 

Peisaj de iarnă autentică, în a doua jumătate din ianuarie. Fenomene severe și zăpadă, abia în 2024

„Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute.“, a concluzionat Florinela Georgescu.