Cum va fi vremea de Paşte. Cum arată prognoza, ce spun meteorologii

Anul acesta Paștele Ortodox pică pe data de 19 aprilie, iar mulți dintre români sunt curioși deja să afle cum se va prezenta vremea în jurul respectivei date.

04 mart. 2020, 14:21
Cum va fi vremea de Paşte. Cum arată prognoza, ce spun meteorologii

Meteorologii de la ANM spun că perioada Sărbătorilor pascale va fi caracterizată de o vreme deosebit de frumoasă, iar temperaturile pot urca până la 19 grade Celsius. Din punct de vedere cantitativ, precipitațiile vor fi destul de slabe.

Potrivit site-ului accuweather.com, în perioada 18-21 aprilie vom avea parte de un cer senin, dar vor exista și intervale orare când cerul va fi înnorat. Temperaturile la nivelul întregii ţări se vor situa între 17 și 21 de grade Celsius, iar ziua cea mai caldă din acest interval va fi cea de 21 aprilie. Totuși, nici ploaia nu va lipsi.

Citeşte şi VOUCHERE PASTE 2020. Cine primeşte bonuri valorice de la primărie

Pe data de 19 aprilie, chiar în ziua de Paște, estimările făcute de meteorologi indică faptul că maxima termică se va situa în jurul a 17 grade C, iar minima termică va fi de cinci grade Celsius. Din păcate însă, sunt anunțate și ploi, urmând ca în cea de-a doua zi de Paște să avem parte de o temperatură ridicată, respectiv de 19 grade C, dar fără ploaie. Până la sfârșitul lunii aprilie 2020, temperaturile ating și 21 de grade C, cerul este puțin înnorat, dar nu sunt anunțate ploi.

Weather.com prognozează 19 grade pentru ziua de Paşte, aceasta fiind de altfel media în intervalul 18-23 aprilie. Vremea se va afla într-un trend ascendent, finalul lunii aprilie şi mini-vacanţa de 1 Mai aducând temperaturi în jurul valorii de 21 grade Celsius.