Cum va fi vremea duminică, 18 iulie. Nu scăpăm de caniculă în Bucureşti. Zonele în care va ploua torenţial

Meteorologii avertizează că nu vom scăpa prea curând de caniculă. Duminică, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă, deoarece temperatura va ajunge chiar şia 36 de grade Celsius. În schimb, sunt anunţate ploi torenţiale în în Banat, local în Moldova, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania și izolat, posibil, în zona deluroasă a Munteniei.

17 iul. 2021, 14:58
Cum va fi vremea duminică, 18 iulie. Nu scăpăm de caniculă în Bucureşti. Zonele în care va ploua torenţial

Cum va fi vremea duminică, 18 iulie. Vremea călduroasă va persista și pe arii relativ extinse, mai ales în regiunile extracarpatice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. În zonele de câmpie și de podiș local va fi caniculă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, la munte, în Banat, local în Moldova, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania și izolat, posibil, în zona deluroasă a Munteniei.

Vântul va avea unele intensificări în sud-vestul, sudul țării, precum și, de scurtă durată, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni şi 25 de grade în extremitatea de nord a litoralului.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”

Cum va fi vremea duminică, 18 iulie în Bucureşti

BUCUREȘTI Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

LUNI

Vremea va fi în general instabilă în sud-vestul, vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă însemnate.

Valorile termice vor scădea în regiunile vestice, nordice și centrale, dar în sud și în sud-est vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă, local caniculară după-amiaza când și disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei și 37 de grade, izolat, în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi temporar noros, iar noaptea probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată. Vor fi posibile averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și grindină.

MARTI

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toată ţara şi se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină (în extremitatea de vest a teritoriului astfel de fenomene se vor semnala la începutul zilei, iar în cea de sud-est mai ales seara şi noaptea). În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. Valorile termice vor scădea şi în jumătatea de sud-est, astfel că vremea va mai fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, doar local în Muntenia şi Dobrogea, iar la nivelul întregii ţări maximele se vor încadra între 23 și 33 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade, uşor mai mari pe litoral.

BUCUREȘTI

Instabilitatea atmosferică se va accentua, iar în a doua parte a zilei şi seara vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperatura maximă, uşor mai scăzută faţă de ziua anterioară, va fi de 31…33 de grade, însă disconfortul termic se va menţine ridicat; minima termică va fi de 18…20 de grade.

MIERCURI

Vremea va fi în general instabilă în sud-estul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, unde, mai ales ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea izolat caracter torențial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari la munte, în regiunile estice şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 9 grade în depresiuni și 20 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări temporare ziua când vor fi averse posibil moderate cantiativ, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

DE JOI PÂNĂ SÂMBĂTĂ

Regimul termic va fi agreabil în cea mai mare parte a ţării. La începutul intervalului, va ploua local în nord, nord-est şi la munte şi pe spaţii mici în celelalte zone.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Cum a fost aranjat concursul pentru postul de manager al Spitalului Universitar! Adriana Nica, fostul manager, a fost exclusă fraudulos din competiție pentru o adeverinţă medicală. Pentru cine au fost făcute jocurile și cine a câștigat