Cum va fi vremea în noiembrie. La finalul săptămânii revin ploile şi ninsorile

Vremea se menține caldă cu temperaturi de până la 23 de grade. Spre finalul săptămânii vremea se răcește, apar ploi, iar la munte lapoviță și ninsori.

07 nov. 2022, 13:40
Cum va fi vremea în noiembrie. La finalul săptămânii revin ploile şi ninsorile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 7 – 20 noiembrie 2022. Potrivit documentului ANM, la începutul intervalului vremea se menţine mai caldă, cu temperaturi maxime de până la 17 – 18 grade. Spre weekend temperaturile scad semnificativ şi vor rămâne aşa până spre sfârşitul intervalului.

Şi tot din weekend, revin precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest.

Vremea în BANAT

Vremea va fi caldă mai ales în primele zile ale intervalului de referință, când se vor înregistra în medie maxime termice de 16…18 grade, apoi după data de 10 noiembrie, tendința va fi de scădere ușoară și treptată a temperaturilor diurne către medii 10…12 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Și temperaturile minime vor scădea treptat de la o medie în general de 5…8 grade în prima săptămână, până la o medie de 2…4 grade, în cea de-a doua
săptămână.
Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 7, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Citeşte şi: Prognoza meteo 7 noiembrie 2022. Scad puțin temperaturile, dar vremea se menține caldă în cea mai mare parte a țării

 

Vremea în CRIŞANA
Până în data de 10 noiembrie vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie de 14…17 grade, apoi ușor și treptat acestea vor scădea spre valori mai apropiate de mediile multianuale, de 8…10 grade, în perioada 15…20 noiembrie. În prima săptămână minimele termice se vor situa în general la o medie de 5…8 grade, urmând ca în cea de a doua
săptămână mediile să scadă și să tindă la valori de 1…2 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 7, 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Vin ninsorile în noiembrie! Meteorologii Accuweather anunţă schimbarea radicală a vremii

 

Vremea în TRANSILVANIA
În primele zile va fi mai cald decât în mod obișnuit cu maxime medii de 14…16 grade, ulterior spre finalul primei săptămâni media va scădea ușor spre valori de 11…12 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice diurne vor continua să scadă și se vor apropia de cele normale specifice perioadei, astfel media lor va tinde spre 8…9 grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 și 6 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va
scădea spre -1…0 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 8, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 

Vremea în MARAMUREŞ
Vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de referință, când media maximelor va fi cuprinsă între 12 și 14 grade, apoi tendința acestora va fi de scădere ușoară și treptată la medii 8…10 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 și 7 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea până la valori în jurul pragului de îngheț (0 grade celsius).

Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 

Vremea în MOLDOVA
Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, cu precădere în jumătatea sudică a regiunii, până în data de 10 noiembrie, când media maximelor va fi de 14 grade, apoi vor marca o scădere, spre 8 grade mediat regional în 15 noiembrie și ulterior se vor menține la valori asemănătoare. Temperaturile minime vor avea variații în intervalul 7…16 noiembrie, de la medii de 4 la 8 grade, după care se vor stabiliza la 0 grade în medie pe regiune.
Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 11, 12 și 13 noiembrie.

 

Vremea în DOBROGEA
Intervalul de prognoză va debuta cu vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, astfel că media maximelor va fi de 14 grade până în data de 11 noiembrie, dar apoi vor scădea treptat la 10 grade și se vor menține așa pe intervalul 15…20 noiembrie.Temperaturile minime vor avea variații ușoare în prima săptămână de prognoză, cu medii între 6 și 8 grade, iar în a doua săptămână vor marca o scădere, spre 4 grade mediat pe regiune.
Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

 

Vremea în MUNTENIA
În prima săptămână de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă calendaristică, cu medii ale maximelor de 16…18 grade și doar spre sfârșitul acesteia se va răci, astfel că maximele vor coborî la 12 grade. În cea de a doua săptămână temperaturile diurne nu vor mai avea variații semnificative, se vor menține la medii în jurul a 10 grade.
Regimul termic nocturn va avea ușoare variații până în 12 noiembrie, cu minime de 6…8 grade mediat regional, apoi va scădea la valori, în medie, de 2 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 12 și 13 noiembrie.

 

Vremea în OLTENIA
În intervalul 7 – 11 noiembrie temperaturile maxime vor varia între 16 și 18 grade mediat regional, valori mai ridicate decât în mod caracterstic acestei perioade, apoi vor scădea la medii de 10 grade în data de 16 noiembrie valori ce se vor menține până la finalul intervalului. Minimele vor avea variații în prima săptămână, de la 5 la 8 grade în medie, iar în cea de a doua vor scădea până în jurul a 0 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 12, 13 și 14 noiembrie și din nou în 19 și 20 noiembrie.

 

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 10 grade în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea treptat spre 4 grade în data de 12 noiembrie. Ulterior, vor avea doar variații ușoare, cu medii între 4 și 6 grade. Minimele vor avea valori medii în jurul a 2 grade în prima săptămână de prognoză, în ultima zi a acesteia vor scădea semnificativ spre -2 grade și se vor menține în jurul acestor medii în a doua săptămână. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 7,8, 11, 12, 13 și 14 noiembrie.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-221107124356