Prognoza meteo. Vin ninsorile în noiembrie! Meteorologii Accuweather anunţă schimbarea radicală a vremii

Meteorologii Accuweather au făcut estimări cu privire la prognoza din lunile de iarnă. Pentru mare parte din Europa, iarna va fi asemănătoare cu cea precedentă.

04 nov. 2022, 16:18
Prognoza meteo. Vin ninsorile în noiembrie! Meteorologii Accuweather anunţă schimbarea radicală a vremii

Prognoza meteo. Vremea bună se cam apropie de sfârșit. Iarna se apropie cu pași repezi, deci ar cam trebui să îți pregătești hainele groase în curând! Vremea din luna noiembrie se mai păstrează puțin asemănătoare sezonului de toamnă, însă, spre sfârșitul lunii, lapovița poate anunța începutul iernii. În București, în luna noiembrie, meteorologii Accuweather preconizează schimbări climatice destul de bruște, iar spre finalul lunii acesteia, există posibiltatea să cadă primii fulgi de zăpadă.

Cum va fi vremea de Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie. Prognoza meteo lunară actualizată
Dacă în data de 2 noiembrie ne-am bucurat de vreme de primăvară, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius, vremea se răcește treptat. De altfel, potrivit meteorologilor, din 7 noiembrie vom avea temperaturi de 11-12 grade Celsius ziua și de 1 -2 grade pe timpul nopții.

Data de 17 noiembrie 2022 aduce și primele temperaturi cu minus, urmând totuși ca în săptămâna 20-26 noiembrie mercurul să mai urce ușor în termometre. Bucuria nu durează mult, căci meteorologii anunță și prima ninsoare din acest an, în București. Mai precis, se pare că data de 29 noiembrie aduce și primii fulgi de nea și temperaturi de 5 grade Celsius/ziua și -4 grade/noaptea.

Prognoza meteo. Temperaturile ridicate din ultima perioada ne duc cu gândul la primăvară, nicidecum la venirea iernii. Totuși, vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă nu aduce niciun beneficiu pământului.

Cu toate acestea, iarna nu se va lăsa așteptată prea mult, anunță meteorologii!

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat ca luna aceasta trebuie să ne așteptăm la primele ninsori. Deși, în prima jumătate a lunii, temperaturile vor fi crescute, acestea vor scădea treptat, ajungând la normalul perioadei, confirmând astfel și prognoza Accuweather.

Primele ninsori vor veni după jumătatea lunii, iar, la finalul lunii, “stratul de zăpadă va fi consistent”, a mai precizat meteorologul ANM.

Prognoza meteo METEO Se apropie iarna: în noiembrie scad temperaturile şi reapar precipitaţiile

prognoza-4saptamani (38)

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo. Săptămâna 14.11.2022 – 21.11.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

PROGNOZA METEO. Un anticiclon loveşte Europa şi inversiunea atmosferică afectează şi România. Când sunt aşteptate ninsori

Prognoza meteo. Săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, anunţă ANM.

Prognoza meteo. Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.