Cum va fi VREMEA în toamnă. Director ANM: Perioadele CALDE vor alterna cu cele RECI

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a declarat, duminică, la România TV, că vremea va continua să fie caldă în prima lună din toamnă, urmând să fie înregistrate temperaturi mai mari decât în mod normal, iar octombrie şi noiembrie vor aduce şi ele valori peste medii. Mateescu avertizează că, aşa cum s-a întâmplat şi în această vară, dar şi în toţi anii trecuţi, perioadele calde vor alterna cu cele reci. 

RomaniaTV.net
23 aug. 2015, 13:36
Cum va fi VREMEA în toamnă. Director ANM: Perioadele CALDE vor alterna cu cele RECI

Vremea se încălzeşte în zilele următoare, iar valul de căldură se intensifică în a doua parte a săptămânii viitoare, după cele câteva zile în care s-au înregistrat temperaturi de toamnă.

În ceea ce priveşte lunile de toamnă, directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a declarat, la România TV, că, în septembrie, vom avea valori termice mai ridicate decât in mod obişnuit în special în partea de sud-est, sud şi local în vestul ţării, iar in restul României, valori de temperaturi medii, apropiate de norme.

Potrivit meteorologului, în privinţa cantităţilor lunare de precipitaţii, este aşteptată „o tendintă de deficit în majoritatea regiunilor, cel puţin în prima lună de toamnă,  exceptând centrul şi nordul ţării unde sunt asteptate precipitaţii apropiate de norme”.

Pentru lunile octombrie şi noiembrie, vorbim din nou de temperaturi  lunare peste medii în partea de sud-est şi local în sud şi vest, iar in ceEa ce priveste precipitaţiile, valori apropiate de medii, exceptând centrul, nordul şi local vestul ţării unde sunt ploi peste valorile multianuale. 

Cu siguranţă, nu vor lipsi aceste alternanţe de perioade mai calde, urmate de perioade mai reci, cum am avut şi pe parcursul acestei veri”, a mai spus Elena Mateescu. 

CITEŞTE ŞI PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se încălzeşte. Maxima va ajunge, miercuri, la 32 de grade