Cum va fi vremea în ultimele zile ale lunii septembrie. PROGNOZA METEO

Ultimele zile ale lunii septembrie vor aduce o vreme rece, un cer cu soare cu dinţi şi, pe alocuri, un vânt mai alert. Meteorologii ne anunţă că temperaturile maxime vor fi de 22 de grade în sud.

27 sept. 2013, 14:09
Cum va fi vremea în ultimele zile ale lunii septembrie. PROGNOZA METEO

Sâmbătă, aerul polar care ajuns deasupra ţării noastre face ca vremea să fie răcoroasă, chiar rece pentru ultimele zile ale lunii septembrie în nordul, în centrul şi în estul ţării. În cea mai mare parte a ţării soarele împarte cerul cu destul de puţini nori şi doar prima parte a zilei în sud-est sunt ceva înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe. Vântul nu suflă peste pragul moderat iar maximele se vor situa în general între 12 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 22 grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

Şi în Capitală, sâmbătă vremea e tot răcoroasă pentru această dată. Se înnorează temporar, dar încă nu plouă. Vântul suflă cel mult moderat, iar până după-amiază în termometre vor fi în jur de 19 grade.

Săptămâna se încheie cu vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru finalul lunii septembrie în toate regiunile. Meteorologii prognozează maxime cuprinse doar între 12 grade în nordul Moldovei şi 20 grade în sudul extrem. În sud şi în sud-vest norii acoperă cerul mai toata ziua şi aduc ploi îndeosebi după-amiaza, dar şi în noaptea de duminică spre luni şi se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate. În celelalte regiuni doar temporar se înnorează şi e posibil să plouă izolat. Vântul nu pune probleme şi suflă cel mult moderat.

Pentru bucureşteni ziua de duminică vine cu vreme mai rece decât în mod normal la sfârşitul lunii septembrie. Norii acoperă cerul mai toată ziua şi temporar plouă seara, dar şi în noaptea de duminică spre luni. Vântul nu e prea turbulent, iar după-amiază în termometre nu se adună mai mult de 17, 18 grade.

Ultima zi a lunii septembrie vine cu vreme pentru data din calendar, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Meteorologii prognozează maxime cuprinse doar între 9 grade în Oltenia şi cel mult 19 grade în vest. De vreme mai plăcută au parte doar locuitorii din nordul şi nord-vestul extrem, unde seoarele se arată printre nori, dar în celelalte regiuni cerul e mai mult noros. Plouă pe arii extinse în sud şi în sud-vest şi doar izolat în centru. Se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate, iar vântul nu trece încă de nivelul moderat.

Vreme deosebit de rece şi pentru bucureşteni, luni, cu doar 13 grade în termometre după-amiază, cu aproape 9 grade mai frig decât în mod obişnuit. Soarele rămâne toată ziua dincolo  de un strat gros de nori din care plouă temporar. Vântul nu face excese în acest interval.

Marţi, vremea e destul de severă pentru începutul lunii octombrie în jumătatea de sud-est a ţării, unde va fi deosebit de rece şi plouă pe arii extinse timp în care şi vântul suflă mai tare. În celelalte regiuni vremea este răcoroasă, cerul temporar noros şi plouă doar pe arii restrânse. Tempraturile maxime se vor situa în general între 10 şi cel mult 16 grade. De marţi până aproape de weekendul viitor vremea rămâne rece, chiar deosebit de rece în majoritatea regiunilor, iar şansele să mai plouă sunt destul de mari în regiunile extracapatice.