Cum va funcţiona registrul de rezervări pentru terase. Datele după care clienţii vor fi contactaţi în cazul unui focar de coronavirus

De la 1 iunie terasele din România primesc clienți, însă aceștia trebuie să își facă rezervare și să își lase numele și numărul de telefon, pentru a putea fi contactați în cazul apariției unor cazuri de coronavirus. Președintele ANSVSA a explicat însă că datele cerute clienților nu sunt luate din buletin.     

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 10:42
Cum va funcţiona registrul de rezervări pentru terase. Datele după care clienţii vor fi contactaţi în cazul unui focar de coronavirus

„În ordinul comun semnat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei există această cerință, existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților. Nu luăm date din buletin. Și înainte exista un registru în careerau trecute rezervările, acum e necesar fiindcă în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire în rândul clienților care au stat la terasă, e foare ușor, când se face ancheta epidemiologică, să fie găsiți cei care erau pe terasă”, a declarat Chioveanu.

Președintele ANSVSA a declarat faptul că în registru va fi notat numele, prenumele și numărul de telefon al persoanei care face rezervarea. 

Citește și: MĂSURI RELAXARE 1 IUNIE. Cum se schimbă viaţa românilor de luni. Deciziile au apărut în Monitorul Oficial

„Dacă avem patru clienți, atunci se trece numele celui care face rezervareași doar atât. Se știe data, ora, și masa pentru care a făcut rezervarea”, a spus acesta.

De asemenea, vor fi făcute verificări la terase pentru a verifica dacă măsurile decise de autorități sunt respectate. In situația în care măsurile nu sunt respectate, terasele nu vor fi automat închise.

„Acolo unde se vede clar că sunt aglomerări și oamenii nu respectă aceste cerințe, acolo se vor lua măsuri imediate pentru asigurarea distanțării fizice în rândul clienților. În urma acestor controale avem și rolul de a consilia, de a îndruma acei operatori care au deschis terasele. Lucrul acesta l-am făcut de două săptămâni, de la instituirea stării de alertă. Trebuie să înțelegem cu toții că asigurarea distanțării fizice în rândul clienților și a angajaților trebuie să fie aplicată ca o măsură și alături de celelalte măsuri specifice, pe care l-am trecut în ordinul comun. Discutăm de 3 săptămâni despre aceste măsuri, am explicat toate aceste cerințe speciale, pentru că sunt măsuri speciale pentru această perioadă”, a mai spus Chioveanu.