Cum vede Florin Cîţu revenirea economiei după criza de coronavirus. „Mă aştept la investiţii în România”

Ministrul Finanţelor consideră că modul de revenire a economiei României indică faptul că pe moneda naţională vor exista presiuni mai mari de apreciere decât de depreciere. De asemenea, Florin Cîţu se aşteptă că existe investiţii în ţara noastră după depăşirea crizei generate de pandemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 10:47
Cum vede Florin Cîţu revenirea economiei după criza de coronavirus. „Mă aştept la investiţii în România”

Florin Cîţu a explicat că, din punctul său de vedere, valoarea monedei naţionale este determinată de piaţă.

„Leul este determinat de piaţă. Aici nu pot să spun eu foarte multe, dar această analiză (prezentată de ministru şi care apreciază o revenire în V a economiei, n.r.) şi modul acesta de revenire a economiei mă fac pe mine să cred că presiunile vor fi mai mult de apreciere decât de depreciere, dar asta este o opinie personală, nu pot să spun decât o opinie personală. Dacă aş fi văzut o economie care ar fi stagnat sau ar fi avut o recesiune pe termen lung, poate că acela (deprecierea leului, n.r.) era un scenariu plauzibil”, a explicat Florin Cîţu, conform Agerpres.

Ministrul Finanţelor e de părere că moneda naţională nu va întâmpina prolbeme pe fondul creşterii investiţiilor în România şi a unei scăderi slabe a exporturilor.

„Eu merg în continuare pe faptul că vom avea această revenire şi mă aştept la investiţii în România. Când te aştepţi la investiţii în România, şi când te aştepţi să nu avem o scădere a exporturilor foarte mare, nu cred că ar trebui să fie o problemă foarte mare pentru moneda naţională. Dar, repet, valoarea monedei naţionale este determinată de piaţă”, a declarat Florin Cîţu.

Când se redeschid restaurantele, terasele şi cafenelele? Ludovic Orban a făcut anunţul