Cum vede Regele Mihai România de astăzi: O ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri

Regele Mihai a declarat, în discursul rostit marţi în Parlament, că nu vede România de astăzi "ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri".

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 08:10
Cum vede Regele Mihai România de astăzi: O ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri

„Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Regele Mihai, potrivit Mediafax.

El a mai declarat că ” stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume”.

„Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi. Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere”, a mai spus Regele.

Regele Mihai este însoţit la Parlament de principesa Margareta şi de principele Radu.

Fostul suveran va primi, după discursul său, Colanul Camerei Deputaţilor, urmând ca apoi să participe la dezvelirea bustului de bronz al Regelui Carol I, oferit cadou Parlamentului de către Casa Regală.

La şedinţa Camerelor reunite asistă foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constanescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

De la şedinţă absentează preşedintele Camerei Deputaţilor, care participă la o vizită la Tbilisi (Georgia), premierul Emil Boc, dar şi preşedintele Traian Băsescu.

Şedinţa a început cu intonarea imnului naţional, fiind prezidată de preşedintele Senatului, Mircea Geoană.