Cum vede un medic care tratează pacienţi cu coronavirus situaţia din România: „Prin comparaţie, stăm bine”

Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde au fost tratați până acum cei mai mulți dintre pacienții români infectați cu noul coronavirus a declarat într-un interviu pentru Hotnews.ro că România a luat măsuri stricte în încercarea de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus "cumva înaintea celorlalți". 

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 07:55
Cum vede un medic care tratează pacienţi cu coronavirus situaţia din România: „Prin comparaţie, stăm bine”

Medicul Adrian Marinescu spune că situația din România este bună în acest moment, în context mondial și european, declarând că „dacă ne referim la situația României, categoric că trebuie să o luăm în contextul mondial și european, nu avem cum să o luăm separat. Prin comparație, stăm bine. Și când spun că stăm bine, mă refer la faptul că avem un număr mic de cazuri. Și mai important este că dintre aceste cazuri, chiar dacă în fiecare zi avem cazuri noi, este bine că cei mai mulți dintre cei pe care îi descoperim sunt deja luați în evidență, sunt persoane aflate în autoizolare sau în carantină, așa încât ei nu pot să transmită mai departe.”

Chiar dacă în fiecare zi se înregistreaza în țara noastră noi cazuri, medicul Adrian Marinescu subliniază că „cei mai mulți dintre cei pe care îi descoperim sunt deja luați în evidență, sunt persoane aflate în autoizolare sau în carantină, așa încât ei nu pot să transmită mai departe”, lucru care este foarte important.

Citeşte continuarea interviului AICI