Cum verifici ONLINE dacă un număr de înmatriculare este DISPONIBIL

Ai cump[rat o mașină, ai întocmit toate actele necesare, iar tot ce mai ai de făcut este să-ți alegi un număr de înmatriculare. Cum poți afla dacă cel dorit de tine este disponibil? Procedura este foarte simplă.

26 mart. 2019, 11:36
Cum verifici ONLINE dacă un număr de înmatriculare este DISPONIBIL

Unele persoane vor un număr preferențial și nu se mulțumesc cu cele oferite din oficiu de serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru a nu mai pierde timpul în fața ghișeului, există o metodă online prin care poți verifica dacă numărul de înmatriculare dorit de tine este disponibil.

Aceste numere de înmatriculare sunt interzise în România. Care sunt cele mai dorite de români

Pentru început, trebuie să intri pe website-ul oficial DRPCIV, la rubrica „Verificare disponibilitate număr”. În urmă cu câțiva ani, vizitatorii paginii erau nevoiți să își creeze un cont de utilizator pentru a accesa programul, dar sistemul a fost modernizat, iar acest lucru nu mai este necesar în prezent. Nu trebuie decât să ne introducem adresa de e-mail în primul câmp al formularului, iar în cel de-al doilea vom tasta numărul de înmatriculare pe care ni-l dorim. Bifăm caseta „Nu sunt robot”, după care apăsăm pe butonul „VERIFICĂ”.

După o căutare fulgerătoare prin baza de date, programul ne va afișa aproape instantaneu rezultatul. Mesajul este formulat pe șablonul „Numărul X este/nu este disponibil la data de Y ora Z”.

Pentru confirmare, verdictul ne este trimis și prin e-mail, pe adresa pe care am furnizat-o în pasul anterior.

Combinațiile preferențiale se atribuie contra-cost: 45 de lei în plus față de costul unui set nou de plăcuțe.