Un nou truc pentru evitarea radarelor auto se răspândeşte în toată Europa. Ce riscă şoferii care sunt prinşi

Direcția Generală de Trafic (DGT) din Spania monitorizează deja o nouă manevră folosită de şoferi pentru a evita să fie surprinşi cu aparatele radar, descrisă într-un video aparent provenit din Italia.

20 ian. 2024, 22:28
Un nou truc pentru evitarea radarelor auto se răspândeşte în toată Europa. Ce riscă şoferii care sunt prinşi

Tehnica este cu siguranță foarte greu de identificat de către poliție, deoarece necesită o examinare detaliată foarte de aproape a plăcuțele de înmatriculare. Practic, șoferii au autocolante în forma numerelor și literelor de pe plăcuța de înmatriculare, exact de aceeași dimensiune, și lipesc peste numere un autocolant care este insesizabil dacă nu este examinat minuțios.

Deși autocolantul de pe număr nu are niciun efect aparent la prima vedere, adevărul este că materialul acestuia reflectă lumina atunci când este privit printr-un obiectiv radar, făcând ca numărul să dispară în camerele de luat vederi atunci când se face fotografia, potrivit Ziarulromanesc.de. Dacă acest tratament este aplicat doar unui singur număr sau chiar 2 numere, va apărea că dispariția numărului este o reflectare accidentală în fotografia radar. Acest lucru face imposibilă identificarea corectă a vehiculului și dăunează grav legalității amenzii.

Această procedură, care va îngreuna citirea plăcuței de înmatriculare, ar fi considerată o infracțiune gravă în Spania, cu amenzi de 200 de euro pentru șoferi. Dacă s-ar schimba chiar și numerele sau literele plăcuței de înmatriculare, ar fi vorba de falsificare de documente, care vine cu amenzi de 6.000 de euro și până la 3 ani de închisoare.

Citeşte şi: Intervenţie brutală a poliţiei la o nuntă. Mirele a fost arestat înainte să apuce să se însoare: „Au vrut să prevină asta cu orice preţ”