Cum voia Mircea Negulescu să-i însceneze lui Sebastian Ghita un viol. „Îi găsesc soto şi un viol şi atuncea m-am liniştit” AUDIO

România TV a difuzat luni o înregistrare în premieră în care apar fostul procuror Mircea Negulescu, colegul său de la DNA Ploieşti, Alfred Savu, dar şi fostul deputat Vlad Cozma.

20 iul. 2020, 18:24
Cum voia Mircea Negulescu să-i însceneze lui Sebastian Ghita un viol. „Îi găsesc soto şi un viol şi atuncea m-am liniştit” AUDIO

În înregistrarea difuzată luni seara de România TV sunt înfăţişaste încercările procurorului Mircea Negulescu de a-l aresta pe Sebastian Ghiţă pe bază de „tigăi”. În fapt, „tigăile”, nu reprezintă atceva decât denimurea dată de Negulescu probelor false, pe baza cătora îşi întocmea rechizitoriul.

Citeşte şi Mircea Negulescu, pe urmele Securităţii: a vrut să-l înregistreze în secret, cu un breloc, pe Robert Cazanciuc la o petrecere privată

Întregistrarea convorbirii dintre Mircea Negulescu şi softul deputat Vlad Cosma:

MIRCEA NEGULESCU – Păi nu știe, că eu am proces verbal de sesizare din oficiu, mă. Oricum știe că…dacă am intrat eu, mă țin de cuvânt. Că a zis că nu mai suntem prieteni…
VLAD COSMA – Pe tigaie?
MIRCEA NEGULESCU – Dă-mi o tigaie, da…Vreau să-mi găsești pe unul să mi-o aducă din…Că eu am tigaia, dar n-am omul.
VLAD COSMA – Să vină un om să…?
MIRCEA NEGULESCU – Să aducă tigaia.
VLAD COSMA – Să o depună..probă …
MIRCEA NEGULESCU – Să o depună, da, probă…

Totuşi, încercările lui Mircea Negulescu nu s-au oprit aici, el mergând mai departe şi încercând să-i însceneze lui Sebastian Ghiţă chiar un viol şi un furt din buzunare. „Sebastian Ghiță adică este un infractor de drept comun. Vreau să-i mai găsesc așa: un furt din buzunare și cred că îl găsesc soto și un viol și atuncea m-am liniștit, pentru că părasirea câmpului de luptă și zbor neautorizat îi rețin„, spune Negulescu într-o altă înregistrare.

Cum voia Mircea negulescu să-i însceneze lui Sebastian Ghiţă un viol:

Fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut sub numele de „Portocală”, a fost plasat săptămâna trecută sub control judiciar, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins propunerea procurorilor SIIJ de arestare a fostului magistrat. Procurorii SIIJ fac verificări pe numele lui Negulescu în dosarul „Tony Blair”, acesta fiind cel care a instrumentat, când era la DNA Ploieşti, dosarul „Tony Blair”.

În avara anului trecut, fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror DNA Ploiești Mircea „Portocală” Negulescu, au fost trimiși în judecată, pentru modul în care au instrumentat dosare ale lui Sebastian Ghiță și Vlad Cosma. Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzați de procurorii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție de participație la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare la comiterea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii Secției Speciale arată că cei doi – Onea era procurori DNA Ploiești, iar Negulescu procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești – au instrumentat două dosare în 2015 și l-au determinat pe un martor denunțător (Vlad Cosma, fiul fostului lider PSD de Prahova Mircea Cosma) „să plăsmuiască un denunț în numele unei persoanei imaginare, să întocmească în fals, în format electronic, tabele care conțin numele unor persoane – locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetățenie română în anul 2014, cu scopul de a dovedi infracțiunea de coruperea alegătorilor pretins săvârșită de persoana împotriva căreia s-a formulat denunțul.

Ce probe i-a mai inventat „Portocală” lui Sebastian Ghiţă

Era vorba despre dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiță, actualmente fugar în Serbia, era acuzat printre multe altele că ar fi mituit alegători din Republica Moldova pentru a vota în alegerile prezidențiale din 2014 cu prietenul său, premierul Victor Ponta. Vlad Cosma, care a colaborat cu procurorii ploieșteni, ca denunțător, în mai multe dosare, a afirmat public că a fabricat dovezi care să-l incrimineze pe Ghiță, respectiv un tabel cu semnături false de presupuși cetățeni moldoveni.

Acuzațiile au venit în extinderea dosarului care îl implica pe cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, și contractele sale de apă și canalizare din județul Prahova. Dosarul nu a fost trimis nici în ziua de azi în instanță.

Cei doi procurori ploieșteni sunt acum acuzați că ar fi „dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de coruperea alegătorilor față de o persoană despre care știa că nu este vinovată”, adică Sebastian Ghiță.

Onea și Negulescu mai sunt acuzați că „au ticluit probe nereale prin exercitarea de constrângeri asupra martorului denunțător”, adică fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Mircea Negulescu a fost exclus deja din magistratură, prin decizia CSM, menținută de instanța supremă, în timp ce Lucian Onea a fost dat afară din DNA și are temporar interdicție de a profesa ca magistrat.

 

 


loading...
Partenerii noștri