Mircea Negulescu, pe urmele Securităţii: a vrut să-l înregistreze în secret, cu un breloc, pe Robert Cazanciuc la o petrecere privată

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a povestit la Antena3 o întâmplare mai veche, de pe vremea când era ministru al Justiției, când fostul procuror Mircea Negulescu ar fi vrut să-l înregistreze la o petrecere privată, folosindu-se de un breloc cu reportofon.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 18:48
Mircea Negulescu, pe urmele Securităţii: a vrut să-l înregistreze în secret, cu un breloc, pe Robert Cazanciuc la o petrecere privată

Fostul procuror Mircea Negulescu va fi cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins propunerea de arestare preventivă pe numele acestuia. Decizia nu este definitivă. 

ICCJ a decis să respingă propunerea de arestare preventivă formulată de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie cu privire la fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul ofiţer de poliţie judiciară Mihai Iuliano Iordache. Instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru cei doi, pe o durată de 60 de zile, începând din 16 iulie şi până la 13 septembrie. Între timp, apar noi dezvăluiri despre metodele care i-au adus acastă anchetă.

„Am fost la un moment dat, când eram ministru al Justiției, la ziua unui judecător. Am stat de vorbă acolo, când cineva mi-a atras atenția că discuția noastră a fost înregistrată. Era și Mircea Negulescu acolo. Acest personaj (n. r. Negulescu) a pus un breloc cu reportofon pe masă și ne înregistra. Era acolo în nemernicia lui. Un procuror criminalist i-a luat brelocul și i l-a pus într-un pahar cu apă”, a declarat Robert Cazanciuc pentru sursa citată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi cererea SIIJ de arestare preventivă a fostului procuror Mircea Negulescu, acesta fiind plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Citeşte şi: Mircea Negulescu, plasat sub control judiciar. Ce restricţii cuprinde sentinţa UPDATE