Cum vor arăta clasele după redeschiderea şcolilor în septembrie VIDEO

Geamuri plexiglas, distanță de un metru între bănci, tunel cu dezinfectant, multiple căi de acces. Așa va arătă începutul anului școlar. Sălile de clasă au fost reconfigurate, pupitrele au fost dotate cu separatoare, părăsirea claselor urmând să se facă pe un traseu bine definit. Pe lângă normele de igienă și cele de distanțare socială, unitățile de învățământ au în lucru și organizarea orarului, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 05:34

Înainte de intrarea în şcoală, elevii vor fi nevoiţi să treacă printr-un tunel care va pulveriza automat dezinfectant, iar traseele de intrare în şcoală vor fi clar delimitate pentru a se evita aglomeraţia.

La începutul fiecărei ore, profesorul de la clasă îi va informa pe elevi cu privire la normele de igienă: dezinfectarea mâinilor, a băncilor, restricțiile în ceea ce privește obiectele de uz personal. Toți copiii vor purta măști în sălile de clasă, cu excepția preșcolarilor.

Pentru evitarea răspândirii coronavirusului, elevii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţarea socială. De asemenea, peste tot prin şcoală sunt puse astfel de marcaje pentru că elevii vor fi nevoiţi să intre printr-un loc şi să iasă prin altul. 

Școlile se vor redeschide, cel mai probabil, cu ore ce vor avea loc în sistem hibrid, în care, prin rotație, unii elevi vor merge fizic în clase, iar alții vor face cursuri online, declara ministrul Educației, Monica Anisie. Sistemul hibrid ar presupune o combinație clasic-modern, în care, prin rotație, unii elevi vor merge la școală, iar alții vor face cursuri online.