Cum vor evolua oamenii până în anul 3000. Schimbare drastică a înfățișării: mâini încleștate, un al doilea set de pleoape și spate cocoșat

Tehnologia are o contribuție semnificativă în privința evoluției umane, ceea ce va afecta cum vor arăta oamenii în secolele următoare. Iată ce descoperiri șocante au făcut mai mulți cercetători.

07 nov. 2022, 11:01

Oamenii de știință au încercatsă afle cum va arăta omenirea peste câteva sute de ani. Rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare, folosirea excesivă a gadgeturilor urmând să schimbe drastic înfățișarea omenească. Inteligența artificială consideră că oamenii vor ajunge niște supercomputere, potrivit observatornews.ro.

Mindy, așa cum a fost numită imaginea care reprezintă oamenii care vor trăi pe planetă peste 1000 de ani, are spatele cocoșat, gâtul lat, mâinile încleștate, un al doilea set de pleoape și un creier mai mic.

Imaginile dureroase ale viitorului îndepărtat arată repercursiunile pe care le are tehnologia asupra omului în prezent. Din cauza utilizării continue a telefoanelor mobile, a posturii greșite și a mediilor toxice, rezultatul evoluției oamenilor va fi unul terifiant.

Citește și: Telefoanele mobile, pline de bacterii, inclusiv de streptococi. Este mai contaminat ca vasul de toaletă!

O echipă de cercetători americani au creat o sculptură în dimensiune naturală, pentru a observa cu exactitate modul în care vor arăta oamenii în anii 3000.

„Are spatele complet curbat, din cauza modului în care a stat la locul de muncă. mușchii picioarelor sunt mult mai slabi, are varice din cauza circulației, care nu este la fel de bună cum era înainte, ochii ei sunt mai roșii, din cauza calității aerului”, a explicat cercetătorul William Higham.

La nivelul hormonilor vor exista schimbări, iar pielea oamenilor va fi afectată de eczeme din cauza stresului excesiv. Potrivit oamenilor de de știință, aceste schimbări sunt inevitabile, iar primele semne încep deja să se vadă.

„Oamenii din întreaga lume au acces la mai mulți doctori, mai multă educație sanitară decât au avut vreodată și, totuși, în multe țări dezvoltate, ne îmbolnăvim mai mult ca oricând”, a adăugat cercetătorul.

Totuși, specialiștii români sunt mult mai optimiști în această privință.

Citește și: Topul telefoanelor cu cele mai mari emisii de radiaţii

„Cred că vom arăta mai bine, mai mulți vor arăta mai bine, pentru că vom avea tehnologia să ne ajutăm anumite lipsuri estetice, vom avea abilitatea de a crește din celule stem anumite părți ale organismului nostru. Dacă ne protejăm prin politici publice mai bune, probabil tehnologia nu va afecta atât de mult încât să ne modifice ochiul pe termen lung, încât să arătăm ca specie pe termen lung ca un zombi”, a declarat antropologul Valentin Toma.