Cum vor fi afectate preţurile biletelor de avion după pandemia de coronavirus

Multe țări au decis să relaxeze măsurile de securitate, iar turiștii au început să spere la o vacanță de vară. Prețul biletelor de avion depinde de mai mulți factori, reiese din analiza făcută de CNN.

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 09:55
Cum vor fi afectate preţurile biletelor de avion după pandemia de coronavirus

Companiile aeriene caută soluții pentru a-și putea relua activitatea în condiții de siguranță raportat la pandemia de coronavirus. Distanțarea socială va însemna că vor fi puse în vânzare mai puține locuri, ceea ce ar putea duce la prețuri mai mari.

Delta Air Lines a fost printre primele companii care a anunțat că va bloca scaunele din mijloc și că avioanele vor zbura cu cel mult 60% din locuri ocupate până la finalul lui iunie. Alte companii, precum Emirates, American Airlines și Wizz Air, au luat decizii similiare.

Au existat și excepții. Compania americană, Frontier Airlines, a impus o taxă de 39 de dolari pentru ca scaunul din mijloc să rămână gol. După criticile din Congres, taxa a fost retrasă.

Nu toate companiile sunt însă de acord cu blocarea scaunelor din mijloc, pentru a ajuta la distanțarea socială a pasagerilor. Asociația Internațională pentru Traficul Aerian (IATA) a anunțat într-un comunicat că nu agrează stabilirea unei astfel de obligații.

Sicilia va suporta o parte din costurile turiștilor

Companiile se gândesc și la promoții inedite. Asiana Airlines a permis cliențlor să cumpere bilete cu care să călătorească atunci când vor dori.

La finalul lui aprilie, o promoție a devenit foarte populară în Canada: 840 dolari, o călătorie dus -întors în Mexic, Bali și Indonesia. Prețul a fost de 4 ori mai mic decât în mod normal.

Chiar și autoritățile locale au intervenit pentru a crea promoții atrăgătoare. Times of London a scris că guvernul regional din Sicilia a pus deoparte 50 de milioane de euro pentru a plăti jumătate din costul biletelor de avion ale turiștilor, precum și una din trei nopți de cazare la hotel.

Și combustibilul, care acoperă aproape un sfert din costurile unui zbor, ar putea influența prețul biletelor. Specialiștii spun însă că scăderilor nu vor fi mari în această privință, pentru că petrolul, deși a devenit extrem de ieftin, prelucrarea sa a rămas scumpă.

De asemenea, companiile își reglează prețurile în funcție de costurile pe care le au cu plata angajaților. În SUA, United Airlines a ajuns să aibă mai mulți piloți decât călători. Asta a transmis unul dintre șefii companiei într-un mesaj intern, publicat însă de Simple Flying.

În medie, transportăm aproximativ 10.000 de călători pe zi. Avem mai mulți piloți decât pasageri”, a spus Bryan Quigley. Aproape 4.500 de piloți ai United Airlines ar putea fi concediați, scrie CNN.