Cum vor fi avertizați românii de atacurile cu dronă, acolo unde nu e semnal pentru Ro-Alert. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus că în unele zone din Tulcea, aflate la granița cu Ucraina, unde nu e semnal pentru primirea mesajelor RO-Alert, există echipe care vor transmite prin portavoce avertismentele legate de posibilele atacuri cu drone.

13 sept. 2023, 20:10
Cum vor fi avertizați românii de atacurile cu dronă, acolo unde nu e semnal pentru Ro-Alert. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”

„Acolo unde vor fi zonele cu risc mai mare să se întâmple ceva, chiar dacă riscul e mic, noi dăm mesaj RO-Alert când intră dronele în aria, în apropierea noastră. Când Ministerul Apărării știe că dronele se îndreaptă spre Ucraina, ne dă zona și noi dăm alertă, să fie clar ce are de făcut fiecare. În zonele în care nu există acoperire telefonică există echipe care pot să transmită mesajul prin portavoce și sirene, de la mașini, de la IGSU. Am discutat astăzi și cu președintele ANCOM pentru a găsi soluții de a crește acoperirea telefonică în zonele izolate, unde avem puțină populație, ca mesajele RO-Alert să ajungă și acolo”, a declarat Raed Arafat, la emisiunea Audiență Națională de la DigiFM.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu, despre dronele căzute în România: „O înscenare atât de evidentă încât mă surprinde. Doar un imbecil ar putea crede”

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul!”

Ministerul Apărării Naționale a transmis, miercuri, că în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, au fost găsite fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Citește și Metoda găsită de o primărie din județul Sibiu ca să țină tinerii căsătoriți în comună. Ce le promite

Forţele ruse au atacat marţi noaptea cu drone portul ucrainean Izmail, avariind infrastructura, a anunţat miercuri guvernatorul regiunii Odessa din Ucraina, Oleg Kiper.

Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au început să primească mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, în noaptea de marţi spre miercuri fiind transmis un prim mesaj, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, se menţionează în mesajul RO-ALERT.