Cum vor fi organizate concertele şi evenimentele culturale pe perioada Stării de Alertă

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020 09:34 // Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020 09:34 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban se întâlnește, miercuri, la ora 10:00, la Palatul Victoria cu reprezentanții organizatorilor de concerte și evenimente culturale din România. La întâlnire participă și  vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc în contextul în care marți, Plenul Senatului a adoptat, prin vot telefonic, cu 111 voturi pentru, 8 voturi contra si  15 abtineri, proiectul de lege cu măsurile care pot fi impuse în Starea de Alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, adică după 15 mai.

Conform unui amendament propus de senatorul PSD, Șerban Nicolae, adoptat de senatori, pe perioada stării de urgență organizarea  evenimentelor culturale și a concertelor din România NU vor sta la decizia CNSSU, după cum Guvernul a propus prin lege Parlamentului, ci la decizia ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, la propunerea CNSSU.

Ce prevedea legea adoptată de Guvern:

Secțiunea a 7-a Domeniul culturii și cultelor

Art 39. (1) Pe durata stării de alertă, activitatea instituțiilor muzeale, a bibiliotecilor, librăriile, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a a centrelor și/sau a căminelor culturale și a altor instituții de cultură, precum și evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și private pot fi suspendate prin hotărâre a CNSSU.

(2) Organizarea măsurilor de protecție sanitară se stabilește prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, pe baza CNSSU.

Amendamentul adoptat de senatori:

Secțiunea a 7-a Domeniul culturii și cultelor

Art 39. (1) Pe durata stării de alertă, activitatea instituțiilor muzeale, a bibiliotecilor, librăriile, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a a centrelor și/sau a căminelor culturale și a altor instituții de cultură, precum și evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și privae pot fi suspendate sau condiționate prin ordin comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, la propunerea CNSSU.

(2) Organizarea măsurilor de protecție sanitară și a condițiilor de desfășurare pentru activitățile prevăzute la alin (1) pe perioada stării de alertă se stabilește prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, la propunerea. CNSSU.

După votul senatorilor, legea  a fost trimisă Camerei Deputaților, pentru votul final.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
concerte organizare evenimente pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H