Cum vor funcţiona creşele şi grădiniţele după intrarea localităţilor în carantină. Anunţul ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei a făcut precizări referitoare la modul de funcţionare a creşelor şi grădiniţelor în situaţia în care localităţile intră în carantină.

26 aug. 2021, 21:28
Cum vor funcţiona creşele şi grădiniţele după intrarea localităţilor în carantină. Anunţul ministrului Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunţat că unităţile de învăţământ pentru preşcolari vor funcţiona cu prezenţă fizică şi vor rămâne deschise până la intrarea localităţii în carantină. După atingerea pragului de la 6 la mie, prag la care localitatea intră în carantină, toţi elevii din învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal, vor desfăşura cursuri în sistem online.

Citeste si Ministrul Educaţiei anunţă majorarea burselor pentru elevi. De când intră în vigoare noua măsură

Creşe şi grădiniţe, deschise cu prezenţă fizică până la incidenţa 6 la mie

Creșele și grădinițele vor derula activități cu prezență fizică (…) și vor putea rămâne deschise până la intrarea localității în carantină. Pentru a nu se crea inechități și mai profunde, în ceea ce privește școala și liceul, toți elevii vor intra în online atunci când se atinge pragul de 6 la mie.

Până la 6 la mie, creșe, grădinițe, şcoli deschise cu prezență fizică, după șase la mie, creșe și grădinițe încă deschise, iar toți elevii vor învăța online”, a declarat ministrul Educației la B1 TV.

Citeste si Noul AN ŞCOLAR. Ce se întâmplă cu părinţii care nu semnează FORMULARELE

Referitor la interzicerea purtării măştilor textile de către elevi, Ministrul Educaţiei a anunţat că autorităţile se vor asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti medicale pentru ca elevii să poată beneficia de acestea.

Suntem asiguraţi de cei în măsură să ne asigure că nu vom avea probleme din perspectiva numărului de măşti disponibile. Se discută acum diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copiii, e vorba de dimensiuni. Dar masca va rămâne obligatorie, pentru că nu numai că pandemia nu s-a încheiat, dar avem şi această creştere a numărului de cazuri care este îngrijorătoare şi vor trebui, atâta vreme cât ţinem şcolile deschise până la şase la mie fără diferenţiere, vor trebui şi măsuri compensatorii. Nu introducem alte măsuri, dar insistăm pentru respectarea strictă a măsurilor deja cunoscute: purtarea măştii de protecţie, distanţare adecvată, reguli de igienă şi aerisire spaţii de învăţământ”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.