Cum vor liderii coaliției să câștige capital de imagine, după scandalul din guvern. Cîțu se fotografiază cu liceenele/ Barna, selfie cu pensionarii – FOTO

Tensiunile din coaliția de guvernare și deciziile venite rând pe rând din taberele USR PLUS și PNL au dus la o prăbușire totală de neîncredere în rândul românilor pentru liderii acestor formațiuni.

13 sept. 2021, 17:54

Cum vor liderii coaliției să câștige capital de imagine, după scandalul din guvern. Chiar personaje emblematice ale partidelor implicate recunosc dezastrul provocat de acest scandal. Astfel, liderul PNL Rareș Bogdan susține că dacă existau alegeri în primăvara aceasta, ar fi fost un real dezastru pentru formațiunile politice aflate în fruntea guvernului.

Cum vor liderii coaliției să câștige capital de imagine, după scandalul din guvern. Cîțu se fotografiază cu liceenele/ Barna, selfie cu pensionarii – FOTO

De la începutul intrării la guvernare și până în acest moment, PNL a pierdut aproape jumătate din intenția de vot, potrivit sondajului CURS. La o emisiune televizată a fost analizat un sondaj și am aflat cum ar vota românii, dacă acum ar avea loc alegeri parlamentare.

La imediata ieșire de la guvernare a celor de la PSD, în ianuare 2020, liberalii erau cotați cu 38%.

Tot la acel moment, din cauza înfrângerilor la alegerile prezidențiale și europarlamentare, a condamnării lui Liviu Dragnea și a ieșirii de la guvernare, PSD era cotat cu 27%. Intrați la putere, cei din PNL au scăzut treptat în sondaje, iar această scădere s-a produs, în 2020, și din cauza pandemiei de coronavirus.

În 10 luni de guvenrnare, PNL a pierdut aproape jumătate din intenția de vot, iar PSD a recâștigat teren, ambele ajungând la o cotă de 32%, în octombrie 2020.

De atunci, PSD i-a întrecut în sondaje pe liberali, clasându-se pe primul loc, până la momentul actual.

Acum, PNL are o cotă de 20%, iar PSD de 35%. Sondajul celor de la Anvangarde este similar, PSD-ul clasându-se și aici tot pe primul loc, iar PNL pe locul al doilea.

De altfel, liderii Guvernului fac eforturi serioase pentru a încerca să ajungă din nou la inima alegătorilor. Astfel, premierul Cîțu a fost surprins la începutul noului an școlar fotografiindu-se alături de liceenii de la Colegiul Gheorghe Lazăr din București.

Pe de altă parte, liderul USR PLUS Dan Barna a fost și el surprins în câteva fotografii alături de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și alături de mai mulți susținători ai săi.

Citește și: Rareș Bogdan vede realitatea. Cât de mult sunt afectate partidele aflate la putere după scandalul din coaliție: Norocul nostru e că nu avem alegeri la primăvară. Ar fi un dezastru!