Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, faţă în faţă pentru prima dată de la ruperea coaliţiei

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu vor lua parte luni la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Pompierilor, la Palatul Cotroceni. Este prima întâlnirea a celor doi de la ruperea coaliţiei de guvernare după ce miniştrii USR PLUS au demisionat.

13 sept. 2021, 16:14
Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, faţă în faţă pentru prima dată de la ruperea coaliţiei

Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, faţă în faţă pentru prima dată de la rupterea coaliţiei. Cei doi participă luni, de la ora 18, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Pompierilor, la Palatul Cotroceni.

Liderii USR PLUS i-au transmis clar preşedintelui Iohannis că sunt dispuşi să revină la masa negocierilor dar numai dacă Florin Cîţu face un pas în spate şi demisionează, iar PNL face o nouă nominalizare de premier.

Aceasta u este prima întâlnirea a lui Iohannis şi Cîţu de la izbucnirea crizei guvernamentale. Klaus Iohannis l-a chemat pe Florin Cîțu la Palatul Cotroceni pentru a purta discuții legate de criza guvernamentală și găsirea unor soluții în data de 6 septembrie. După întâlnirea de la Cotroceni, premierul Florin Cîţu a declarat că este deschis în continuare la dialog, actuala coaliţie fiind singura care poate guverna România în acest moment.

Citeşte şi: Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL: Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 2024

Premierul Florin Cîţu a afirmat luni, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Pompierilor, că munca acestora impresionează prin dăruirea şi profesionalismul cu care îşi îndeplinesc misiunea de salvatori şi ar trebui să le mulţumim în fiecare zi pentru asta.

„Astăzi este o zi specială pentru pompierii din România, cărora le dedicăm în fiecare an ziua de 13 septembrie, rămasă în istoria naţională pentru actul eroic al pompierilor militari care, în 1848, au sărit în apărarea revoluţionarilor paşoptişti, în Bătălia din Dealul Spirii. Cei care aleg acum să devină pompieri dau dovadă de acelaşi curaj şi multă empatie în misiunile de stingere a incendiilor, salvare a oamenilor aflaţi în pericol şi înlăturarea consecinţelor unor dezastre. Munca lor impresionează prin dăruirea şi profesionalismul cu care îşi îndeplinesc misiunea de salvatori şi ar trebui să le mulţumim în fiecare zi pentru asta. Sunt calităţi de care pompierii români dau dovadă în fiecare intervenţie la care sunt solicitaţi, în ţară”, a scris prim-ministrul pe Facebook.
El precizează că meritele pompierilor români sunt recunoscute şi de colegii din alte ţări cu care au colaborat, cel mai recent exemplu fiind aprecierea de care pompierii din România s-au bucurat în această vară după cele două misiuni de stingere a incendiilor de vegetaţie din Grecia.
”Suntem mândri de toţi, dragi pompieri! Felicitări şi La mulţi ani!”, a transmis premierul Florin  Cîţu în finaul mesajului.