Cum vor oficialii din Educație să rezolve dezastrul de la simulare la Evaluarea Națională. Aproape 60% dintre elevi au luat note sub 5 la matematică. Nici la română nu stau mai bine

Oficialii din Educație vor să rezolve dezastrul de la simulare la Evaluare Națională 2024 cu cinci minute de gramatică și cinci minute de lectură înaintea fiecărei ore de română. Măsurile sunt propuse de Inspectoratul Școlar din București pentru elevii din școlile în care media notelor elevilor nu a atins pragul de 7.

20 mart. 2024, 12:24
Cum vor oficialii din Educație să rezolve dezastrul de la simulare la Evaluarea Națională. Aproape 60% dintre elevi au luat note sub 5 la matematică. Nici la română nu stau mai bine

Oficialii din Educație să rezolve dezastrul de la simulare la Evaluarea Națională 2024 când 30% dintre elevi au luat note sub 5 la română. La matematică, situația este și mai gravă, aproape 60% nu au reușit să ia nota 5. Sunt rezultatele la nivel național, anunțate oficial de Ministerul Educației.

Citește și: Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024. Dezastru, se naşte România needucată de mâine, 57% dintre elevi au luat note sub 5 la matematică

Cele 5 minute de gramatică fac parte dintr-un plan mai amplu prin care prin care oficialii din Educație speră să ajute elevii să ia note mai mari în vară.

„La limba română se propun desfășurarea unor activități de gramatică, minimum 5 minute, exerciții de identificare a informațiilor esențiale pornind de la fragmente de text mai scurte”, a declarat Elena Ștefan, purtător de cuvânt al ISMB, citat de Digi 24.

Profesorii sunt reticenți. „Greu de crezut că 5 minute de inițiativă constructivă vor contracara 5 ore de folosire a telefoanelor și ecranelor, boala de care această generație suferă”, spune Adina Papazi, profesor de română.

Andreea Bodea, director al Colegiului Național ,,Ion Luca Caragiale” este de acceași părere. „Dacă golurile sunt imense, aceste 5 minute chiar nu vor face diferența… va fi așa cum am spus, pe un organism cu multe metastaze, un algocalmin care nici durerea nu o ia”.

Citește și: Vacanţa de Paşte 2024. Câte zile vor sta elevii acasă de Sărbătorile Pascale

3 din 10 elevi nu au luat nota 5 la simularea probei la română, iar în București 7 din 10 nu au putut să aleagă forma corectă gramatical a unor cuvinte cum ar fi „bineînțeles” sau „a înota”.