Cum vorbeşte Crin Antonescu în engleză. Ascultă aici ce a spus delegaţiei FMI VIDEO

Crin Antonescu a susţinut, marţi, primul său discurs public în limba engleză, de la preluarea madatului de preşedinte interimar. Antonescu s-a adresat delegaţiei comune a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, dând explicaţii despre criza politică şi situaţia economică.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 08:43
Cum vorbeşte Crin Antonescu în engleză. Ascultă aici ce a spus delegaţiei FMI VIDEO

Preşedintele interimar le-a spus oficialilor FMI că în România criza politică este pe sfârşite şi că preşedintele Republicii nu este şeful Executivului, rol care, a afirmat Antonescu, aparţine primului-ministru.

Discursul în limba engleză l-a pus în dificultate pe Antonescu, acesta gesticulând intens în momentele în care nu-şi găsea cuvintele. O problemă a apărut şi în momentul în care l-a descris pe ministrul de Finanţe, Florin Georgescu drept „mama şi tatăl…”.

O delegaţie comună FMI, CE şi Banca Mondială se află la Bucureşti pentru a discuta cea de-a şasea evaluare a acordului de tip preventiv încheiat anul trecut, având pe ordinea de zi negocierea mai multor măsuri fiscale propuse de Guvernul Ponta şi analizarea proiectului de buget pentru 2013.

Citeşte şi: CTP, despre engleza lui Antonescu: Este la nivelul Băsic English