Cum vrea Ludovic Orban să câştige inima primarilor liberali. Preşedintele PNL vine cu promisiuni: Este o necesitate lansarea PNDL 3!

Ludovic Orban vine cu promisiuni înaintea Congresului PNL, în care doreşte să păstreze şefia partidului. Preşedintele liberal în favoarea pregătirii PNDL 3, un instrument de finanțare pentru comunitățile locale în vederea realizării de proiecte de apă și canalizare, drumuri, gaze, energie electrică.

09 iun. 2021, 16:10
Cum vrea Ludovic Orban să câştige inima primarilor liberali. Preşedintele PNL vine cu promisiuni:  Este o necesitate lansarea PNDL 3!

Cum vrea Ludovic Orban să câştige inima primarilor liberali. Creat de Liviu Dragnea, programul PNDL ajuns la ediția a II-a este una din cele mai importante pârghii financiare pentru edili.

Cum vrea Ludovic Orban să câştige inima primarilor liberali. Preşedintele PNL vine cu promisiuni

„Eu sunt in legatura cu realitatea din teren. De peste 3 luni de zile le spun colegilor si din partid si din coalitie ca trebuie sa pregatim viitorul PNDL. Acum stim ce se poate finanta din PNRR, stim foarte clar pe POR ce se poate finanta si in mod evident orice alte investitii in mod special drumuri, gaz, apa, canal, o comunitate ca sa se dezvolte are nevoie de aceasta infrastructura.

Ce nu putem finanta cu fonduri europene prindem in PNDL (…) Este o necesitate lansarea unui nou PNDL, PNDL 3, pentru ca toate comunitatile locale, in speciale cele sarace, ca sa aiba o sansa le dezvoltare, au nevoie de infrastructura, ca nu vine nimeni sa investeasca intr-o comunitate unde nu ai curent electric, apa, asfalt, gaz”, a declarat Orban.

Consiliul Naţional va decide cu privire la declanşarea procedurilor pentru alegeri la toate nivelurile partidului. Biroul Executiv a decis să propună pentru congres data de 25 septembrie şi participarea a 5.000 de delegaţi.

”Congresul nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerilor la toate nivelurile din partid”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

În perioada 1 iulie-10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, la care se vor alege conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal.

Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform Statutului PNL, de 45 de zile, pentru campania pentru congres.

”În cursul zilei de astăzi voi convoca Consiliul Naţional, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, pentru a finaliza procedura de declanşare a alegerilor în partid. Vom organiza congresul în funcţie de situaţia epidemiologică. La toate adunările publice care se vor organiza, vom cere participanţilor să fie vaccinaţi sau să aibă testul la zi. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să organizăm congresul în interior, îl vom organiza în aer liber. Consiliul Naţional va fi organizat, cel mai probabil, în aer liber”, a declarat marţi Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban se aştepta să fie trădat de Rareş Bogdan: A avut declarații nu foarte prietenoase la adresa mea