Cum vrea Nicuşor Dan să-i încălzească pe bucureşteni la iarnă

Compania Municipală Termoenergetica anunţă pe SICAP licitaţie pentru închirierea a 20 de capacităţi modulare de producere a energiei termice. Acestea urmează să fie amplasate în 20 de puncte termice din toate cele şase sectoare ale Capitalei.

23 sept. 2022, 16:25
Cum vrea Nicuşor Dan să-i încălzească pe bucureşteni la iarnă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat demararea unui proiect prin care vor fi instalate 20 de mini centrale în anumite puncte din Bucureşti pentru a permite distribuirea agentul termic în parametrii eficienţi.

„Căutăm soluții concrete pentru îmbunătățirea calității serviciului de termoficare din Capitală: am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de mini centrale în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți. (Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6)”, a transmis primarul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi: Ajutorul de încălzire pentru iarna 2022-2023: Cum puteţi încasa 500 de lei pe lună. Documente necesare, sume acordate și categorii. Descarcă model CERERE

De aceste mini centrale vor beneficia un număr de 357 de blocuri, respectiv cele arondate celor 20 de puncte termice identificate.

„Pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achiziție pentru închirierea unor capacități modulare de producere a energiei termice, iar documentația a fost publicată în SEAP și este vizibilă începând de vineri (23 septembrie 2022), după ce a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JUE).
Valoarea estimată a achiziției este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Lemnele de foc, alternativa la încălzirea cu gaze. Romsilva va majora volumul de lemn oferit populaţiei, în contextul cererii foarte mari

Echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentația de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcțiune a tuturor capacităților modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022, a completat edilul.