Cum vrea Rusia vrea să convingă lumea că marinarii de pe crucişătorul Moscova au supraviețuit. Primele imagini cu ceea ce ar fi echipajul salvat, transmise de Ministerul rus al Apărării VIDEO

Ministerul rus al Apărării a dat publicităţii sâmbătă o înregistrare video în care susţine că apare şeful marinei ruse care s-ar fi întâlnit cu supravieţuitori ai crucişătorului "Moskva" care s-a scufundat joi în Marea Neagră.

17 apr. 2022, 10:01
Cum vrea Rusia vrea să convingă lumea că marinarii de pe crucişătorul Moscova au supraviețuit. Primele imagini cu ceea ce ar fi echipajul salvat, transmise de Ministerul rus al Apărării VIDEO

Rusia vrea să convingă lumea că marinarii de pe crucişătorul „Moskva” au supraviețuit. Ministerul rus al Apărării a difuzat, sâmbătă, un videoclip despre care se spune că reprezintă o întâlnire între şeful marinei şi supravieţuitorii crucişatorului „Moskva” care s-a scufundat în Marea Neagră.

Citeşte şi: Rusia deplânge pierderea crucișătorului Moskva. Ceremonie cu preoţi şi veterani de război la Sevastopol

În înregistrarea video de 30 de secunde pot fi văzute câteva zeci de bărbaţi în uniforme de marinar aliniaţi în faţa şefului marinei, amiralul Nikolai Yevmenov.

„Comandantul şef al marinei, amiralul Nikolai Yevmenov, şi comandantul flotei Mării Negre s-au întâlnit cu echipajul crucişătorului Moskva la Sevastopol”, în Crimeea, a informat ministerul rus într-un scurt comunicat de presă.

Amiralul Yevmenov „a informat echipajul crucişătorului că ofiţerii, aspiranţii şi marinarii vor continua să servească în marină”, a adăugat el.

Acestea sunt primele imagini în care pot fi văzuţi presupuşi membri ai echipajului crucişătorului „Moskva”, scufundat joi.

Rusia susţine că navă amiral a flotei ruse la Marea Neagră, crucişătorul „Moskva” s-a scufundat joi în urma unui incendiu cauzat de explozia muniţiei aflate la bord. Însă Ucraina susţine că nava amiral al Flotei ruseşti din Marea Neagră s-a scufundat după ce forţele armate ucrainene au lovit-o cu rachete Neptun.

Autorităţile ruse au transmis că echipajul crucişătorului „Moskova” a fost evacuat înainte ca nava să se scufunde şi nu au fost înregistrate victime. Marinarii salvaţi ar fi fost duşi la Sevastopol.

În schimb, Ucraina anunţă că au fost victime. Consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne Anton Gerashchenko citat de Nexta susţine că în explozia de pe crucisătorul „Moskva” ar fi murit Anton Kuprin, comandantul navei, care este şi cel care a ordonat atacul asupra Insulei Şerpilor.