Cum vrea să rezolve Nicuşor Dan problema poluării din Capitală. „A fost începută procedura de achiziție a unui studiu la zi pentru poluanții atmosferici din București”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că s-a întâlnit cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a discuta despre procedurile de infringement ce vizează poluarea aerului din Bucureşti. Edilul Capitalei a anunţat autorităţile au început procedura de achiziție a unui studiu la zi pentru poluanții atmosferici din București și a unui program de măsuri pentru calitatea aerului, iar Primăria vrea să colaboreze cu o "companie de renume din Europa" în vederea realizării studiului.

19 mai 2021, 14:46
Cum vrea să rezolve Nicuşor Dan problema poluării din Capitală. „A fost începută procedura de achiziție a unui studiu la zi pentru poluanții atmosferici din București”

Nicuşor Dan a precizat că a discutat cu oficialii Executivului european despre modul în care se vrea să rezolve problema poluării din Capitală.

„Am participat ieri la o întâlnire tehnică între reprezentanții Comisiei Europene și reprezentanții autorităților române, pe tema celor două proceduri de infringement care vizează poluarea aerului din București.
Din partea autorităților naționale au participat reprezentanți de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Agenția Naţională pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu.
Mulțumesc colegei Stefania Simion care s-a ocupat de întâlnirea de ieri, în special a sintetizat conținutul prezentat Comisiei Europene.
Am prezentat principalele măsuri pe care le-am luat și pe care le vom lua pe termen scurt și mediu, pentru rezolvarea problemelor de poluare a aerului din București.

În primul rând, a fost începută procedura de achiziție a unui studiu la zi pentru poluanții atmosferici din București și a unui program de măsuri pentru calitatea aerului. Primăria Capitalei își dorește ca o companie de renume din Europa să realizeze studiul și programul de măsuri.

Până la realizarea planului de măsuri, iunie 2022, Primăria Capitalei a realizat sau este în curs de realizare a unor măsuri tranzitorii:

  • achiziția de 100 tramvaie (pentru care tocmai s-a semnat contractul), 100 autobuze electrice, 100 troleibuze
  • suspendarea PUZ-urilor de sector, prin care dispăreau sute de hectare de spațiu verde
  • realizarea a 40 de kilometri de bandă unică pentru transportul de suprafață
  • controlul salubrizării străzilor
  • controlul șantierelor de construcții.

Pe termen mediu, prin PNRR, Primăria Capitalei își propune să planteze sute de hectare de spațiu verde și să realizeze metroul de suprafață”, a anunţat Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Am parcurs traseul viitorului tren metropolitan din București pentru că tu probabil nu o să o poţi face niciodată! De ce proiectul de suflet al lui Nicușor Dan e deocamdată o „fantazie urbană”?! Maidan, blocuri şi intersecţii aglomerate pe tot traseul dorit de Primărie

Nicuşor Dan a „îngropat” proiectul Podului de la Ciurel. Primarul Capitalei nu vrea să continue lucrările începute de Gabriela Firea şi să construiască un drum expres care să lege Nodul de la Virtuţii cu autostrada A1.

Citeşte şi: Nicuşor Dan a „îngropat” proiectul Podului de la Ciurel. Investiţia uriaşă rămâne „podul care nu duce nicăieri”