Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost reţinut după 17 ore de audieri. UPDATE

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti, într-un dosar în care este acuzat că ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic.

RomaniaTV.net
17 feb. 2015, 13:47
Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost reţinut după 17 ore de audieri. UPDATE

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reținut în noaptea de marți spre miercuri, alături de alți doi oameni de afaceri, de procurorii DNA Ploiești. 

Cei trei se aflau de aproximativ 17 ore în sediul DNA Ploiești, de unde au fost scoși încătușați, urmând a fi transferați în arestul IPJ Prahova.

Procurorii DNA Ploiești efectuează cercetări într-un dosar privind fapte de corupție și fraudare de fonduri europene.

Potrivit unor surse judiciare, faptele vizate sunt deturnare de fonduri europene de peste 7 milioane de lei și evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 2,5 milioane lei. Faptele ar fi fost comise în perioada 2011-2015.

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Ponta, a fost adus marți cu mandat la DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi audiat într-un dosar în care este cercetat pentru că, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere a rețele de canalizare în orașul Comarnic.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta

În acelaşi dosar au fost aduşi fostul consilier județean Mihai Coman, care a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului, deputatul Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, dar şi deputatul Sebastian Ghiţă.

Vlad Cosma şi Mircea Cosma au fost plasaţi de procurori sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, respectiv sprijinirea unui grup infracțional organizat şi folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică, ridicate în urma unor percheziţii.

Un număr de 14 percheziţii au avut loc, marţi dimineaţa, în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele familiei lui Victor Ponta. În cauză sunt vizate suspiciuni de fraudare cu fonduri europene.