Cumpănaşu dezvăluie în faţa anchetatorilor lista cu numele persoanelor importante din anturajul lui Dincă. Nu cred în ADN-ul din dinţi

Alexandru Cumpănașu va merge astăzi la Parchetul General pentru a depune lista cu numele celor 4 persoane cu funcţii importante din anturajul lui Gheorghe Dincă. Acesta susține că un polițist, un procuror, o judecătoatre și un politician au avurt strânse legături cu Dincă în ultimele decenii.

12 aug. 2019, 05:25
Cumpănaşu dezvăluie în faţa anchetatorilor lista cu numele persoanelor importante din anturajul lui Dincă. Nu cred în ADN-ul din dinţi

UPDATE.  „Eu nu reclam, eu solicit audierea martorilor care mi-au transmis informatia si de verificare a anturajului acestuia in raport cu cei 4 pentru ca din infomatiile martorilor se cunosc de 20 de ani si nu ii acuz direct pentru ca nu am informatii dar, Dinca acest animal s-a considerat in siguranta in toti acesti ani indiferent daca era vorba de crime sau de alte ilegalitati pentru ca avea acest cerc de apropiati care era cel putin influent la nivelul judetului Olt si se simtea protejat ca sa citez, iar de martorul respectiv. Dinca se lauda mereu cu relatiile pe care le avea. Martorul, aceata e declaratia lui, este unul credibil, serios. Il cunoasteti si dumneavoastra din media, dar nu e din zona aceasta de teren ci este o persoana cu 30 de ani in presa. O persoana din Caracal, care cunoaste anturajul lui Dinca de 40 de ani. Sunt si oameni in care am incredere şi cred că au facut verificări pe anumite piste”

Probele împotriva lui Dincă

„Aici sunt foarte multe lucruri care pot fi spuse. Pana in momentul de fata nu ni s-a spus din ce s-au prelevat probele. Ce spuneti dumneavoastră este pe surse. Nu este raport final al IML. Daca IML sau procurorii se vor baza pe un ADN din dinti, am 0 incredere. Dintii respectiv nu dovedesc nimic. În astfel de retele este o practica scoaterea dintilor. Din oase nu prea aveau cum pentru ca nu putea fi prelevat ceea ce nu exista ca ADN. Daca dânsii au prelevat doar din dinti, atunci nu am nici cea mai mica incredere ca Alexandra nu a fost omorata acolo. Daca a fost ucisa, cu siguranta a fost ucisa NU in casa lui Dinca. Nu exista logica pentru nimeni sa faca foc in curte, indiferent cat a fost de acoperit sau neacoperit. Eu refuz sa cred ca omul asta s-a apucat de ars un om stiind ca poate fi descoperit. Părerea mea este ca Alexandra a fost dusa in alta parte. Dacă este in viata nu pot sa va spun. Daca este vorba despre prelevarea din dinti nu cred in aceasa presupusa moarte. Birocratia statului roman dureaza pana la 30 de zile, mai sunt vreo 15 pana trebuie sa ne emita raportul final, cu ordonanta de la DIICOT luam ramasitile. Daca in cazul acelor ramasite umane de langa padure au fost niste fotografii facute publice, dumneavoastră ati vazut vreo fotografie cu ramasitele alexandrei? Familia nu a vazut. Şi noi vrem sa stim ce au gasit. Solicitarea catre IML vizeaza si vizualizarea exacta. Au ramas niste inele arucante de Dinca dupa ce a facut foc? Înteleg ca a fost internat la nebuni, dar nu pare chiar atat de prost.

Eu spun ca s-ar putea lega de informatii. Eu nu stiu ce au ei in dosar, dar tare mi-as dori sa nu mai fie tinut cu apa rece langa el . Eu cred ca merita putina libertate pentru tot ce a facut Alexandrei. Cred ca merita putina libertate. Sunt mult mai multe, nu doar 4 persoane. Sunt informatii transmise in timp anchetatorilor care vizeaza declaratii destul de clare. Nu vreau sa dau mai multe detalii ca iar se fac discutii pe forumuri intre procurori cum sa imi fac plangeri penale. Sunt oameni care declara ca nu erau implicati doar Dinca, ci si membrii familiei lui in trafic de persoane. E vorba despre exploatare in munca in zona Caracal. Din zona Caracal erau aduse fete in mai multe judete din Romania. Acesti oameni au dat indicii clare pentru a face lumina. Au dat si informatii cu privire la clanurile interlope de acolo. Nu pot sa identific facial femei din clanuri. Dar am primit si foto ale unor fete din Caracal. Cred ca ar trebui sa conteze”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

 

„Depun la PG mai multe informatii pe care le am de 10 zile. Eu cred ca poate sa mearga mai repede niste audieri cu privire la niste persoane care poate au disparut din tara se puteau face. Nu pot sa dau numele celor 4 persoane ca trebuie respectata procedura legala, le-m dat Paarchetului si Politiei, maine ma duc si scriu cu pixul, aceste 4 persoane. Despre aceste 4 persoane am informatii de la oameni care erau in anturajul acestui animal inainte din 89 si dupa, retrasi din activitatea operativa si il foloseau, daca il acoperau trebuie sa stabileacsa anchetatorii”, spune Alexandru Cumpănaşu.

Citeşte şi: A noua zi de cercetări la Casa Grozei din Caracal. Anchetatorii încep săpăturile în curtea lui Gheorghe Dincă