Cunoscutul sociolog Zygmunt Bauman a murit la vârsta de 91 de ani

Publicat: Luni, 09 Ianuarie 2017 21:30 // Actualizat: Luni, 09 Ianuarie 2017 21:30 // Sursa: romaniatv.net

Zygmunt Bauman, unul dintre cei mai importanți și mai prolifici sociologi europeni din ultimele decenii, ale cărui lucrări au explorat teme precum fluiditatea identității în lumea modernă, Holocaustul, consumerismul și globalizarea, a murit luni la vârsta de 91 de ani, informează New York Times, citând Associated Press.

Autor a peste 50 de cărți, Bauman a decedat la casa sa din Leeds, Anglia, înconjurat de familie, a precizat Anna Zejdler-Janiszewska, profesoară de filosofie la Varșovia și prietenă a lui Bauman, care a primit vestea de la soția acestuia.

Renumit pentru o abordare care a încorporat filosofia și alte discipline, Bauman a fost o voce morală puternică care a sprijinit cauza celor săraci într-o lume afectată de globalizare. Indiferent dacă a scris despre Holocaust sau despre globalizare, Bauman s-a concentrat asupra modalităților prin care oamenii își pot construi o viață demnă, cu ajutorul deciziilor de natură etică.

Născut în 1925 la Poznan într-o familie de evrei polonezi, Bauman a studiat sociologia, apoi filosofia, la Universitatea din Varșovia și a predat în acest loc până în 1968, atunci când regimul comunist a demarat o campanie antisemită. Bauman și-a pierdut atunci slujba și a fost expulzat din țară, alături de familie, așa cum s-a întâmplat și cu alte mii de evrei polonezi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
sociolog Zygmunt Bauman Zygmunt Bauman a murit
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7287
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H