Consumă ACEST FRUCT în fiecare zi, se găseşte în orice piaţă sau supermarket. Efectele sunt miraculoase

Amintiti-va: "un mar pe zi tine doctorul departe de noi!” Acest lucru este, de fapt adevarat. Merele sunt bogate in vitamine si minerale esentiale, ele sunt, de asemenea, o sursa excelenta de fibre. Nu le mancati neaparat crude – chipsuri de mere, placinta cu mere, piureuri de mere, mere caramelizate, suc de mere, mere coapte sunt bune opțiuni. Nu lasati merele pe raft, aici sunt cateva motive importante pentru a le manca in fiecare zi.

14 ian. 2016, 09:58
Consumă ACEST FRUCT în fiecare zi, se găseşte în orice piaţă sau supermarket. Efectele sunt miraculoase

Merele contin antioxidanti puternici

Desi cele mai multe fructe si legume contin antioxidanti, merele sunt abundente in unul dintre cei mai puternici antioxidanti – quercetina, care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi, stimuleaza sistemul imunitar si pot preveni diverse boli.

Mancati mere dimineata, la pranz sau seara inainte de culcare. Merele sunt mic dejun foarte usor si util pentru copiii dvs.

Merele tin ochii sanatosi
Datorita continutului ridicat de antioxidanți, merele ajuta la mentinerea ochilor sanatosi. Pentru asta, trebuie sa mancati cel puțin un mar in fiecare zi. Merele sunt beneficii fantastice pentru sanatatea ochilor si ajuta la prevenirea cataractei – cataracta senila. Numeroase studii au aratat ca persoanele care consuma fructe bogate in antioxidanți, cum ar fi mere, pot dezvolta mai greu cataracta. Un obicei bun este de a manca cel puțin o mar pe zi.

Merele sunt bogate in fibre

Merele sunt o sursa excelenta de fibre, care ajuta la reglarea digestiva si intestinala. Fibrele pot ajuta, de asemenea, sa controlați foamea, un mar este o gustare perfecta si sanatoasa intre mese. Mai mult decât atat, fibrele continute de mere pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol si pentru a preveni diareea si constipatia.

Merele ajuta la detoxifierea ficatului
Merele sunt bune pentru ficat. Multi oameni vorbesc despre detoxifierea cu mere in diete, dar este bine sa consultati medicul dumneavoastra inainte de asta. Este dificil sa urmati o asemenea dieta, dar va puteti pastra ficatul sanatos mancand un mar pe zi. Cand ficatul este sanatos, el este capabil sa proceseze cu succes toxine in organism.

Pastrati inima sanatoasa

Una dintre cele mai bune beneficii de a manca mere in fiecare zi este ca acestea ajuta pentru a mentine inima sanatoasa. Fibrele din mere ajuta la reducerea nivelului de colesterol, ceea ce reduce riscul de boli cardiovasculare. Mai mult decat atat, merele pot ajuta la prevenirea acumularii de placi in artere, care reduc riscul de atac de cord. Stiati ca bolile cardiovasculare sunt cel mai mare ucigas al femeilor? Includerea merelor in planul de dieta, va ajuta sa traiti o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Consolideaza rezistenta …
Daca doriti sa cresteti rezistenta, incearcati sa mancati un mar inainte de antrenament. Merele ajuta ca oxigenul sa intre mai usor in plamani.

Merele ajuta sa pierdeti in greutate
Ati auzit ca persoanele care urmeaza o dieta ar trebui sa manance de multe ori in timpul zilei. Una dintre aceste mese, in special dimineața devreme, ar trebui să fie cu mere. Merele sunt scazute in calorii și acest lucru poate ajuta la suprimarea poftei de mancare. Cand va este foame, in loc sa mancati ciocolata, dulciuri sau chips-uri, un mar va satura organismul cu zaharurile necesare si va veți simti minunat pe tot parcursul zilei.