Cupa României 2021: Universitatea Craiova – CFR Cluj, meciul vedetă din 16-imile de finală

Casa Fotbalului a găzduit joi, 9 septembrie, tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2021-2022. În această fază a competiției au intrat și formațiile din Liga 1.

09 sept. 2021, 18:14
Cupa României 2021: Universitatea Craiova – CFR Cluj, meciul vedetă din 16-imile de finală

Cupa României 2021:

CS Universitatea Craiova va întâlni, pe teren propriu, echipa CFR Cluj, în 16-imile de finală ale Cupei României, s-a stabilit, joi, la tragerea la sorţi care a avut loc la Casa Fotbalului.

Acest meci a fost posibil deoarece Campioana României nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi, din cauza rezultatelor slabe din cupă. Deţinătoarea trofeului Cupei României, CS Universitatea Craiova, este gazdă, deoarece a fost mai slab clasată decât CFR Cluj în ediţia 2020/2021 a Ligii I.

Cupa României 2021, program: 

CS Universitatea Craiova – CFR Cluj;
Minaur Baia Mare – Politehnica Iaşi;

CSM Slatina – Dunărea Călăraşi;

Csikszereda – Chindia Târgovişte;

Ripensia Timişoara – Dinamo;

Petrolul Ploieşti – FC U Craiova;

CS Hunedoara – FCSB;

FC Argeş – FC Botoşani;

ACSO Filiaşi – UTA Arad;

Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara;

Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş;

FC Buzău – Academica Clinceni;

Farul Constanţa – Sepsi Sfântu Gheorghe;

Şomuz Fălticeni – FC Voluntari;

CS Mioveni – FC Rapid;

CAO Oradea – FC Hermannstast.

Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 22 septembrie cu începere de la ora 16:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Dan Petrescu: Sunt foarte îngrijorat şi supărat că deja patru jucători nu pot participa la meciuri

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îl îngrijorează problemele apărute în ultimele zile în lot, şi anume accidentările lui Denis Alibec, Mateo Susic, Daniel Graovac şi Billel Omrani.

Doliu în sportul românesc. Un halterofil de 9 ani a murit într-un accident rutier: „Drum lin, Thomas”
“Prima oară când am început cariera la CFR tot la Botoşani am început şi tot meci greu am avut. Toate meciurile cu Botoşani au fost foarte echilibrate. Sunt convins că va fi un meci foarte, foarte greu. Din păcate nu suntem într-o perioadă bună pentru că au fost meciurile de la naţională şi CFR a ieşit în pierdere. Cred că e singura echipă care a avut doi accidentaţi, mă refer la Alibec şi la Susic, plus că alţi doi jucători s-au accidentat la antrenamente, Omrani şi Graovac. Patru jucătri de pe lista UEFA nu-i am. Va fi o perioadă grea. Dacă vom continua în ritmul acesta nu ştim ce vom face. Vor fi foarte multe meciuri şi am nevoie de jucători”, a spus Petrescu.

ROMÂNIA-MACEDONIA DE NORD 0-0. Şansă mare ratată de tricolori în drumul pentru calificarea la CM 2022
El a menţionat că i se pare absurd faptul că nu se poate mări numărul de jucători la o echipă, adăugând că ţine degeaba fotbalişti în afara lotului, deşi ar avea nevoie de ei. “Sunt foarte îngrijorat şi foarte supărat că deja patru jucători nu pot participa la meciuri, jucători importanţi, în primul rând atacanţii. Sunt convins că cerinţele sunt foarte mari în continuare la CFR. Sunt îngrijorat în momentul ăsta. Alibec se ştie că o lună, la Susic 2-3 săptămâni, Graovac cel puţin la fel, la Omrani sperăm cea mai uşoară accidentare, poate o săptămână. Nu înţeleg această regulă cu jucătorii, dacă un club vrea să ţină 30 de jucători şi îi plăteşte, de ce trebuie să îi antrenezi separat? Ţin jucători în afara lotului degeaba. Mi se pare absurd să nu mărim numărul de jucători la o echipă. Ar fi logic să se ia o măsură. Avem şi trei jucători în lot care nu au mai jucat demult – Burcă, Bordeianu şi Culio. Trebuie să văd cum pot să fac să joace cât mai puţin la început şi treptat să joace mai mult”.
Echipa CFR Cluj va întâlni, sâmbătă, în deplasare, de la ora 21:00, formaţia FC Botoşani, în etapa a opta a Ligii 1.