Cura cu seva de mesteacăn purifică organismul

Seva proaspata de mesteacan este un adevarat elixir pentru sanatate. Bogata in calciu, potasiu, magneziu, siliciu, zinc, mangan, seleniu si fosfor, seva de mesteacan iti va remineraliza organismul.

RomaniaTV.net
10 apr. 2014, 07:24
Cura cu seva de mesteacăn purifică organismul

Fa o cura cu seva de mesteacan in caz de oboseala cronica sau pasagera sau la schimbarea anotimpurilor. Nu doar oboseala este tratata cu seva de mesteacan. Seva de mesteacan purifica organismul, regleaza acidul uric si colesterolul, are efect citostatic asupra celulelor maligne din formatiunile tumorale, vindeca psoriazisul si eczemle. Cura cu seva de mestecan are efecte spectaculoase si in cazul celulitei.

Cum colectezi seva de mesteacan

Seva de mesteacan se colecteaza primavara, incepand din aprilie, pana la sfarsitul lunii mai. Alege mesteceni nici prea tineri, nici prea batrani, cu un diametru al trunchiului de 20-30 cm. Fa o incizie adanca de 5 cm in scoarta mesteacanului cu un burghiu, pe partea de nord.
Introdu o teava subtire in incizie, iar sub ea leaga cu o sfoara un recipient pentru a permite sevei sa curga in vas. Pentru a evita uscarea copacilor, extrage maximum 2 litri din fiecare mesteacan. Dupa colectarea sevei astupa incizia cu o bucata de lemn sau plastilina.

Seva de mesteacan pentru epuizare nervoasa

Pentru bolile sistemului nervos se face o cura de trei saptamani cu seva de mesteacan. In tot acest timp se consuma cate 0,5 litri de seva de mestecan pe zi. Seva de mestecan are un extraordinar efect pentru regenerarea sistemului nervos, pentru epuizare si astenie.

Citeste articol integral pe CuradeMiere.ro.