Curaj nebun al ucrainenilor, au atacat Statul Major al Flotei ruse din Crimeea. Sunt cinci răniţi, toate manifestările de la Sevastopol au fost anulate

Un atac cu dronă a vizat duminică statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol, rănind cinci persoane, a anunţat guvernatorul acestui oraş din Crimeea, Mihail Razvojaev.

31 iul. 2022, 09:49
Curaj nebun al ucrainenilor, au atacat Statul Major al Flotei ruse din Crimeea. Sunt cinci răniţi, toate manifestările de la Sevastopol au fost anulate

„În această dimineaţă, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei Ruse”, sărbătorită duminică în Rusia, a scris Razvojaev pe Telegram. El a precizat că o dronă a aterizat în curtea statului major al Flotei din Crimeea şi a făcut cinci răniţi printre angajaţii statului major.

Toate festivităţile de Ziua Flotei Ruse „au fost anulate din motive de securitate”, a anunţat Razvojaev, cerând locuitorilor din Sevastopol să nu-şi părăsească domiciliul „dacă este posibil”.

Ample sărbători sunt planificate cu această ocazie în toată Rusia, mai ales o paradă navală la Sankt Petersburg, care urmează să fie supervizată de preşedintele Vladimir Putin.

Citeşte şi Zelenski îi cere populaţiei să plece din Doneţk. Kievul a emis o decizie guvernamentală privind evacuarea obligatorie

Este pentru prima dată când autorităţile ruse raportează un astfel de atac de la începutul ofensivei lor în Ucraina la 24 februariescrie publicaţia Kommersant.

În primele zile ale ofensivei împotriva Ucrainei, Rusia a cucerit o parte din sudul ucrainean, în special regiunea Herson, situată nu departe de Crimeea anexată în 2014.

În ultimele săptămâni, forţele ucrainene au reluat ofensiva în sud cu oarecare succes pentru a recuceri aceste teritorii pierdute. Miercuri, loviturile ucrainene au distrus parţial un pod important din Herson, oraş ocupat de forţele ruse.

Citeşte şi Al doilea moldovean rănit în explozia de la vama Briansk a murit sâmbătă. Ucrainenii au atacat punctul de frontieră cu o dronă kamikaze