Al doilea moldovean rănit în explozia de la vama Briansk a murit sâmbătă. Ucrainenii au atacat punctul de frontieră cu o dronă kamikaze

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a anunţat sâmbătă decesul celui de-al doilea moldovean rănit anterior în urma unei explozii la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe, din regiunea Briansk a Federației Ruse.

30 iul. 2022, 23:34
Al doilea moldovean rănit în explozia de la vama Briansk a murit sâmbătă. Ucrainenii au atacat punctul de frontieră cu o dronă kamikaze

Explozia s-a produs în urmă cu patru zile, pe 26 iulie. La acea dată, MAE de la Chişinău anunţa decesul unuia dintre moldoveni și internarea în secția de reanimare a spitalului raional central din Sevsk, regiunea Briansk, al celui de-al doilea.

Sâmbătă a fost făcut anunțul că și acest al doilea moldovean, internat inițial la reanimare, a decedat.

MAE subliniază că ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă rămâne în contact permanent cu autoritățile competente, dar și cu rudele victimelor, pentru a oferi asistența consulară și informațională de specialitate.

Pe 26 iulie, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat punctul de control multilateral al automobilelor Troebortnoe, situat în districtul Sevsky, din regiunea Briansk. Un dispozitiv exploziv a fost aruncat la postul vamal de la un quadrocopter.

Citeşte şi VIDEO cu noile lansatoare M270 în acţiune. Lansatoarele mai performante ca HIMARS fac ravagii pentru armata rusă

A doua zi, șefa departamentului de relații publice al Administrației Centrale a Vămilor, Anna Timofeeva, a declarat că bărbatul care a murit în urma atacului dronei kamikaze ucrainene s-a dovedit a fi cetățean al Republicii Moldova. Ea a adăugat că defunctul a ajuns la biroul vamal pentru a obţine o prelungire a importului temporar al autoturismului.

Citeşte şi Soţii Zelenski, puşi la zid pe reţelele de socializare, din cauza şedinţei foto din Vogue. „Ţara se umple de morminte, iar lor le arde de poze”