Curățenia de primăvară. Cele mai practice sfaturi pentru o bucătărie strălucitoare. Toate gospodinele ar trebui să le urmeze

În această perioadă majoritatea gospodinelor au început curățenia de primăvară, care deja a devenit o tradiție pentru luna martie. Noi avem câteva sfaturi practice și extrem de utile care o să te ajute să obții o bucătărie strălucitoare cât ai zice pește.

18 mart. 2023, 07:48
Curățenia de primăvară. Cele mai practice sfaturi pentru o bucătărie strălucitoare. Toate gospodinele ar trebui să le urmeze
Cele mai practice sfaturi pentru o bucătărie strălucitoare

Cele mai practice sfaturi pentru o casă strălucitoare. Primăvara este anotimpul perfect pentru curățenia din casă și asta pentru că după o iarnă grea, locuințele au nevoie de reîmprospătare și reorganizare.

Citește și Trucul perfect pentru gospodine! Iată cum poți să ai o podea curată și strălucitoare

Cele mai practice sfaturi pentru o bucătărie strălucitoare

Luna martie este perioada perfectă pentru curățenia de primăvară pentru că termometrele încă indică temperaturi moderate spre reci, iar asta ajută la o curățenie mult mai eficientă.

De regulă, curățenia de primăvară sau curățenia generală se întinde pe o perioadă de o săptămână, însă noi avem câteva sfaturi practice care să îți ușureze munca.

Atunci când vrei să începi curățenia, îți recomandăm ca să o faci de sus în jos astfel încât să fii sigură că praful nu rămâne în zone în care nu ai intervenit încă. Curăță mai întâi ferestrele, ușile, dulapurile și corpurile superioare pentru că acestea sunt de regulă locurile care sunt mai greu accesibile și pe care nu le curățăm prea des.

De asemenea, atunci când începi curățenia, încearcă să te ocupi mai întâi și mai întâi de camerele în care știi că ai mai mult de muncă precum bucătăria, baia, debaraua și lasă la final celelalte camere unde știi că nu o să pierzi prea mult timp.

Majoritatea gospodinelor urăsc să facă curățenie în bucătărie pentru că este un spațiu intens folosit care are nevoie constantă de întreținere, însă dacă ești o persoană organizată care te-ai ocupat în permanență de igiena bucătăriei tale, curățenia de primăvară din această încăpere va fi floare la ureche.

Sfatul nostru e ca atunci când începi curățenia în bucătărie să te ocupi mai întâi de frigider. Cu ajutorul unei lavete curăță interiorul și exteriorul frigiderului, apoi ocupă-te de celelalte electrocasnice mici din încăpere. Apoi golește toate dulapurile și șterge polițele, iar ca să utilizezi spațiul pe care îl ai într-un mod inteligent gândește-te la noi modalități de organizare a veselei sau a vaselor de gătit.

Pentru a economisi spațiu poți să renunți la ustensilele și recipientele pe care nu le mai folosești și găsește loc în bufet pentru toate obiectele pe care le ții de obicei pe blatul de bucătărie.

Lasă la vedere doar decorațiunile sau obiectele cu un design atractiv și vei reuși să creezi o atmosferă mult mai plăcută și aerisită

Citește și Cum să scapi de arsura de pe tigaie fără să o zgârii. Trucul ieftin care va curăța totul cât ai zice pește