Curăţenie la domiciliu: Şase greşeli când faci curat

A venit primăvara, am trecut la ora de vară, semne pentru gospodine că trebuie să se apuce de curăţenia la domiciliu. Înarmate până-n dinţi cu mop, perii, lavete, soluţii şi pulverizatoare, ele trec la treabă. Casa este dată cu susul în jos, dar la final se va vedea munca depusă în timpul curăţeniei la domiciliu.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 08:34
Curăţenie la domiciliu: Şase greşeli când faci curat

Curăţenia la domiciliu după iarna grea are şi un efect psihologic. Aşa cum natura renaşte, renaşte şi casa. Curăţenia este un prilej pentru gospodine de a reamenaja, de a scăpa de lucrurile vechi şi de a le înlocui cu altele noi. Toate gospodinele ştiu ce au de făcut când vine vorba despre curăţenia la domiciliu. Iată şi câteva greşeli pe care le faci fără să îţi dai seama.

Greşeala #1: Speli geamurile când e soare afară

Cum vezi soare afară, cum te gândeşti că este ziua ideală pentru a spăla geamurile. Nu e chiar aşa. Fiind cald afară, geamurile se vor usca prea repede şi vor rămâne dâre. Cel mai potrivit moment pentru a şterge geamurile e când este înnorat. Iar dacă vrei să fii în ton şi cu moda eco, cea mai bună soluţie de curăţat geamurile se prepară din 50 ml de oţet combinat cu 500 ml de apă şi câteva picături de lichid de spălat vase. Foloseşte o lavetă de microfibră.

VEZI AICI CONTINUAREA