Fenomen meteo spectaculos pe cerul României: Curcubeu Alb

Fenomen meteo extrem de rar şi spectaculos surprins în România. Oamenii au putut admira pe cer un curcubeu complet alb. Acest fenomen este provocat de ceaţă, într-o anumită zonă în care se reflectă soarele, este la fel de luminos ca un curcubeu obişnuit, dar datorită ceţii are această culoare de alb.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 07:29
Fenomen meteo spectaculos pe cerul României: Curcubeu Alb

Curcubeul alb a putut fi admirat în Tuzla, judeţul Constaţa. Conform Meteoplus, acest curcubeu este extrem de rar, comparativ cu un curcubeu clasic. Este supranumit „arc de ceață”, numit uneori curcubeu alb, și este un fenomen similar cu un curcubeu, așa cum sugerează și numele.

De cele mai multe ori apare ca un arc în ceață, însă există situații și mai rare când întregul fenomen meteorologic se formează în ploaie.

„Este la fel de luminos și strălucitor precum un curcubeu obișnuit, cu mențiunea că ceața îl face incredibil de alb și, în final, te face să nu-ți mai iei ochii de pe el”, au transmis cei de la Meteoplus.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.