Curcubeul – legătura dintre om şi divinitate. 7 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fenomen natural

Curcubeul, cel mai frumos fenomen din atmosferă ce a impresionat omenirea din toate timpurile, este considerat un "semn ceresc" care aduce binele, pacea și prosperitatea. Numit metaforic "zâmbetul lui Dumnezeu din spatele lacrimilor cerului" curcubeul este, din punct de vedere științific un fenomen optic, menit să ne aducă un strop de culoare.

RomaniaTV.net
04 ian. 2016, 12:59
Curcubeul – legătura dintre om şi divinitate. 7 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fenomen natural

Prima mențiune legată de apariția curcubeului o găsim în Cartea Sfântă, când, după potopul lui Noe, cerul a fost pictat în culorile curcubeului, acesta fiind considerat un semn divin ce simbolizează speranța în divinitate.De atunci, curcubeul reprezintă simbolic drapelul Terrei, semn al legământului dintre Cer şi Pământ, ce este arborat periodic de Dumnezeu spre aducere-aminte.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care ia naștere din cauza dispersiei și reflexiei luminii solare în picăturile de ploaie din atmosferă. El este vizibil atunci când soarele bate din spatele nostru în perdeaua de nori din față, lumina reflectându-se pe bolta senină.(…)Centrul curcubeului este în partea opusă soarelui față de observator.

Citeşte şi  Motivul pentru care nu vezi niciodată capătul unui CURCUBEU. Cum arată când este fotografiat din AVION FOTO

Trecerea de la o culoare la alta se face continuu, dar în mod tradițional curcubeul este descris ca având un anumit număr de culori. Sir Isaac Newton a identificat cele 7 culori ale spectrului vizibil care alcătuiesc lumina albă. Toate aceste sunt prezente în curcubeu în ordinea: roşu, portocoaliu, galben, verde, albastru, indigo şi mov.

Ordinea culorilor este de la roșu în exteriorul arcului la violet în interior.În condiții de vizibilitate bună uneori se poate observa și un curcubeu mai slab, concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată.Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre curcubeu.

Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro