Curmalele au ajutat 19 deţinuţi Al-Qaida să evadeze din închisoare

Nouăsprezece deţinuţi jihadişti din mişcarea Al-Qaida au evadat vineri dintr-o închisoare irakiană din Kirkuk, după ce i-au adormit pe gardieni cu ajutorul unor curmale umplute cu somnifere.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 17:11
Curmalele au ajutat 19 deţinuţi Al-Qaida să evadeze din închisoare

„Nouăsprezece deţinuţi care fac parte din Al-Qaida şi din gruparea jihadistă Ansar al-Sunna au reuşit să evadeze la 3.30 (2.30, ora României) din închisoarea Tasfirat, prin reţeaua de aerisire, după ce i-au adormit pe gardieni şi alţi deţinuţi cu ajutorul unor curmale umplute cu somnifere”, a declarat o oficialitate a forţelor de securitate din oraş.

Doi condamnaţi la moarte figurează printre evadaţi, iar ceilalţi sunt acuzaţi de asasinate, răpiri şi alte crime, a precizat el. Forţele de ordine au instalat filtre de securitate în tot oraşul pentru căutarea evadaţilor. Închisoarea se află în centrul oraşului Kirkuk, situat la 240 de kilometri la nord de Bagdad.

Mai multe evadări au avut deja loc în Irak. La 7 ianuarie, 11 deţinuţi, între care mulţi condamnaţi la moarte, au evadat din închisoarea Zirga din Dohuk, o localitate situată la 410 kilometri nord de Bagdad, după ce au săpat un tunel de 80 de metri sub clădire.