CURS, IRES şi Avangarde, institute acreditate să efectueze sondaje la ieşirea de la urne

Trei institute pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile prezidenţiale au fost acreditate de Biroul Electoral Central în această săptămână.

25 oct. 2019, 11:04
CURS, IRES şi Avangarde, institute acreditate să efectueze sondaje la ieşirea de la urne

Astfel, au fost acreditate să realizeze sondaje la ieşirea de la urne atât pe 10 noiembrie, cât şi pe 24 noiembrie următoarele institute: Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, în intervalul orar 7,00 – 21,00, dar nu în interiorul secţiilor şi au obligaţia de a nu tulbura ordinea şi liniştea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, se arată în deciziile BEC.

Pe 12 octombrie a început campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Candidaţi la prezidenţiale, anchetaţi penal. Riscă să ajungă după gratii pentru falsificare de semnături