Cursă de linie, deturnată de un pasager cu „turbulențe”. Pilotul a solicitat întoarcerea de urgență a aeronavei: „Risc biologic ridicat!”

Un pasager bolnav a forțat un avion plin cu zeci de călători să se întoarcă pe aeroportul de pe care a decolat. Pilotul a fost cel care a luat această hotărâre, după ce și-a dat seama că este vorba despre o problemă de risc biologic.

05 sept. 2023, 14:48
Cursă de linie, deturnată de un pasager cu „turbulențe”. Pilotul a solicitat întoarcerea de urgență a aeronavei: „Risc biologic ridicat!”
Cursă de linie, deturnată de un pasager cu „turbulențe”. Pilotul a solicitat întoarcerea de urgență a aeronavei: „Risc biologic ridicat!”

Un pasager „tulburat” a forțat o aeronavă plină cu alți călători să întoarcă aeronava de urgență. Zeci de pasageri ai unei curse de linie Atlanta-Barcelona au trăit momente neplăcute din cauza unei crize neobișnuite suferite de unul dintre călători. Piloții au raportat la turnul de control că „este o problemă de risc biologic” și că solicită întoarcerea aeronavei pe aeroport.

Citește și: Gripa tomatelor aduce o nouă alertă sanitară. Simptomele includ oboseală, greaţă, vărsături, diaree, febră, deshidratare

Avion întors din drum din cauza unui pasager „tulburat”

Momentele deloc ușoare pentru călători au fost cauzate de un pasager stricat la burtă. Incidentul s-a petrecut vineri, în timpul zborului DL194 de la Atlanta spre Barcelona. Pasagerul nu doar că a manifestat deranjamente intestinale acute, dar situația s-a dovedit atât de gravă încât comandantul aeronavei a decis că se impune revenirea pe aeroportul din Atlanta. Mai exact, aeronava a făcut cale întoarsă nu mai puțin de 600 de kilometri. Cotidianul britanic DailyMail scrie că avionul Airbus A350, aparţinând companiei Delta Air Lines, ajunsese, deja, deasupra Virginiei atunci când piloţii s-au văzut nevoiți să contacteze turnul de control.

„Este o problemă de risc biologic, avem un pasager care a avut diaree în tot avionul, trebuie să ne întoarcem”, a transmis unul dintre piloți, cerând permisiunea să revină la Atlanta de urgență.

Situaţia nu a fost deloc confortabilă pentru ceilalți pasageri, care s-au văzut nevoiți să reziste timp îndelungat în acele condiții improprii. Chiar și membri echipajului au fost nevoiți să facă față acestei situații dificile.

„Partenerul meu a fost pe acel zbor! A fost destul de rău. Trebuia să pășești cu grijă pe culoar, totul mirosea oribil”, a scris o tânără pe reţele de socializare.

„Dezinfectantul cu parfum de vanilie făcea doar să miroase a rahat cu vanilie. După ce avionul a aterizat, a fost curățat temeinic. N-au plecat decât în jurul orei 2:30”, a confirmat cineva toate cele întâmplate, zborul fiind întârziat peste 8 ore.

Odată ajunsă la sol, aeronava Airbus A350 a fost întâmpinată de mai multe ambulanţe şi vehicule de intervenţie. Pasagerul stricat la stomac, care a provocat tot haosul, a fost dus de urgență la spitalul din Atlanta pentru analize și tratament. Pasagerii au ajuns în Catalunia a doua zi, la ora 17:10.

Citește și: Știai că poți face toxiinfecție alimentară de la apă? Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă: „Are un gust ciudat, iar microorganismele își fac de cap”