Cursă spectaculoasă între o Tesla, un Audi şi un Porsche pentru a afla care este cea mai rapidă maşină electrică VIDEO

Viitorul pare a fi al maşinilor electrice, iar din ce în ce mai mulţi constructori se aliniază trendului, făcând toate eforturile pentru a face bolizii cât mai rapizi, mai siguri şi mai confortabili. Până în momentul de faţă, Tesla este regina maşinilor electrice, cu peste 500.000 de unităţi produse în 2020.

25 mai 2021, 09:11
Cursă spectaculoasă între o Tesla, un Audi şi un Porsche pentru a afla care este cea mai rapidă maşină electrică VIDEO

Tesla s-a dovedit a fi şi cea mai rapidă maşină electrică de pe piaţă, după o cursă spectaculoasă cu principalele competitoare pe acest segment de piaţă, Audi RS e-tron GT şi Porsche Taycan Turbo. Cei trei bolizi totalizează 2.111 cai putere. În ciuda faptului că Tesla şi-a învins rivalele, maşina produsă de compania lui Elon Musk dezvoltă cu 100 de cai putere mai mult şi este şi cea mai ieftină dintre cele 3.

Imperiul lui Musk pare pregătit să domine industria auto în următoarele decenii, în condiţiile în care capitalizarea de piaţă a companiei a crescut de la 120 de miliarde de dolari în ianuarie 2020, la peste 650 de miliarde în prezent, mai mult decât Toyota, Volkswagen şi Daimler la un loc.

Anul trecut, Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din lume, a fost inclus în indicele bursier S&P 500 şi a stabilit un nou record în ceea ce priveşte numărul de maşini vândute, lipsindu-i doar 450 de unităţi pentru a-şi atinge ţinta de 500.000 (analiştii sunt de părere că şi-ar fi depăşit obiectivul în lipsa restricţiilor impuse pe fondul pandemiei), conform Zf.

Tesla este printre cele mai valoroase 10 companii la nivel mondial

Mai mult decât atât, în luna aprilie, Tesla se clasa pe locul opt în clasamentul general al celor mai valoroase companii ale lumii. În plus, Elon Musk a devenit pentru scurt timp cel mai bogat om la nivel mondial şi a început oficial procesul de construire a primei fabrici Tesla din Europa, aflată în apropierea Berlinului. Pentru context – o firmă scoţiană de management, Baillie Gifford, care a susţinut producătorul încă din 2013, când preţul unei acţiuni abia depăşea 6 dolari, a înregistrat câştiguri de 29 de miliarde de dolari în doar câţiva ani. Iar fondul de investiţii al companiei a bifat doar în 2020 câştiguri de 15 miliarde de dolari prin intermediul acţiunilor Tesla.

Citeşte şi: Centrul European pentru Securitate Cibernetică va avea sediul la Bucureşti. Capitala României s-a bătut cu alte şase oraşe europene pentru câştigarea statutului de gazdă a Centrului Cyber