Cursuri ”all inclusiv” pentru angajații la stat. Funcționarii își pot lua la mare și familiile tot pe banii statului

Cursurile la mare pentru funcționarii primăriilor sunt din nou la mare căutare vara aceasta. Sub pretextul participării la cursuri de formare profesională sau de perfecționare, numeroși funcționari pleacă la mare pe banii statului. Potrivit turnulsfatului.ro, funcționarii își pot lua cu ei și un însoțitor și doi copii, gratuit.

12 iul. 2023, 10:04
Cursuri ”all inclusiv” pentru angajații la stat. Funcționarii își pot lua la mare și familiile tot pe banii statului

Un funcționar din Primăria Brădeni, comună aflată la marginea județului Sibiu, a cumpărat prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice un pachet de „servicii hoteliere aferente programelor de formare profesională în stațiunea Olimp”. Harnicul funcționar din Primăria Brădeni a achiziționat șase nopți de cazare pentru care plătește peste 8.500 de lei, adică 284 de euro pentru fiecare noapte de cazare la Phoenicia Blue View Resort Olimp.

Citește și: Apar super-bugetarii. Cine sunt românii care vor primi lunar pe card 2000 de euro, plus tichete de masă şi vouchere de vacanţă

Cursul pentru care Primăria Brădeni a plătit cei 8.500 de lei pentru serviciile hoteliere, a costat alți aproape 1.200 de lei, iar obiectul acestuia este de „comunicare eficientă intra și inter instituțională”, potrivit turnulsfatului.ro. Potrivit ofertei pentru cursurile de formare profesională la care a apelat funcționarul din Brădeni, bugetarul va beneficia și de „gratuitate la cazare și masă pentru însoțitor & beneficii pentru copii, pensiune completă/all inclusive, excursie socializare inclusă”.

Citește și: Vouchere de vacanţă 2023. Vestea verii, o nouă categorie de bugetari va primi 1450 de lei pe card

Reprezentanții Lectoform Consulting, cei care oferă aceste cursuri, spun că acestea chiar se țin. „La Olimp nu oferim și excursie de socializare. Cursurile de formare durează opt ore pe zi. E adevărat, acum nu se fac chiar câte opt ore în fiecare zi”, arată, pentru Turnul Sfatului, unul din reprezentanții firmei la ale cărei servicii a apelat funcționarul Primăriei Brădeni.

Aceeași situație este și la Șelimbăr. Printre cursurile cumpărate de la Onest Education din Bacău de Primăria Șelimbăr este și cel programat între 13 și 19 august, la hotel Delta din stațiunea Jupiter. Dorina Bogdan și Maricica Muntean, ambele funcționare în cadrul Primăriei Șelimbăr, vor participa la un program de formare profesională în domeniul „comunicării și relațiilor cu publicul”, în timp ce Iulia Radu, consilier principal în cadrul aceleiași primării, va participa la „management financiar și contabilitate bugetară”. Pentru participarea fiecăreia la aceste cursuri care se întind pe șapte zile (șase nopți de cazare), Primăria Șelimbăr a plătit aproape 6.400 de lei.

Tot în aceeași perioadă, dar în Eforie Nord, la hotel Europa, va pleca și Răzvan Nicolae Grigore, pentru a participa la cursul de formare „Impozite și taxe locale – declararea, stabilirea și încasarea lor”: 990 de lei costă participarea la curs, restul de 5.250 de lei fiind pentru cazare.

La un astfel de curs de perfecționare merge și fiica viceprimarului comunei Șelimbăr. Adelina – Maria Oană, fiica lui Cornel Oană, pleacă la un curs de perfecționare în ”stare civilă și evidența populației”. 990 de lei costă cursul organizat tot pe litoral, curs pentru care cazarea și masa costă alți 8.920 de lei.